Beloning uitgeloofd voor gouden tip mishandelde moslima Eindhoven

14 april 2014 om 01:52 • Aangepast 24 april om 11:39
Er is een beloning van 2500 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van de mannen die een moslima mishandelden in Eindhoven. De beloning is uitgeloofd door de Stichting World Wide Relief en Bewust Moslim, zij trekken zich het lot van de vrouw aan.
Geschreven door

Oum Hafsa werd woensdag bij de PLUS-supermarkt aan de Woenselsestraat mishandeld door twee mannen. Bovendien trokken ze aan haar niqaab, een gezichtssluier die alles behalve de ogen bedekt. De moslima was met haar baby aan het wandelen.
BangDe mannen riepen haar 'Hup Holland!' toe vanuit een auto en eenmaal uitgestapt schreeuwden ze: "Als je zelf je gezicht niet kan laten zien, doen wij het voor je!" De vrouw werd zo bang na de mishandeling dat ze niet meer met niqaab over straat durft.
De Hilversumse stichting World Wide Relief zamelt geld in voor humanitaire doeleinden, samen met Bewust Moslim ging de stichting op onderzoek uit in Eindhoven. Daar werd een video van gemaakt die zaterdag op internet verscheen.
Dader opsporen"We willen omstanders of getuigen vinden die kunnen helpen om de dader op te sporen", laat woordvoerder Abouhafs weten. De initiatiefnemers vroegen de politie om de geldbeloning te verhogen, maar die ging daar niet op in.
[YouTube:body:http://youtu.be/wRYDdaC1PSQ]

Wachten op privacy instellingen...