Schoolreisje Parijs voor leerlingen KSE in Etten-Leur gaat niet door vanwege dreiging aanslagen IS

ETTEN-LEUR - Zo'n vierhonderd leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) gaan vrijdag niet naar Parijs uit vrees voor een aanslag door de Islamitische Staat. Dat bevestigt rector Peter van Heusden na een bericht hierover in BN DeStem. IS zou hebben gedreigd om aanslagen te plegen op het metronetwerk in de Franse hoofdstad.
Volgens Van Heusden is de kans zeer gering dat zijn leerlingen iets overkomt in Parijs, maar wil hij elk risico uitsluiten.

Wat als een bom ontploft?
"We vinden deze maatregel niet overdreven. De dreiging is er zeker en we hoeven het niet op te zoeken. Het is en blijft een uitje en ik moet er niet aan denken als een bom ontploft. Dat kunnen wij niet uitleggen. Veiligheid van de leerlingen is onze verantwoordelijkheid", aldus Van Heusden.

De school heeft de beslissing vorige week genomen nadat docenten en enkele ouders vertelden dat ze zich zorgen maakten over de terreurdreiging.

Alternatief programma
De scholieren van mavo 4, havo 5 en vwo 6 zitten vrijdag gewoon in de schoolbanken. "Ze vinden het jammer, maar het is niet zo dat ze het niet begrijpen", zegt Van Heusden.

Over een paar maanden wordt opnieuw bekeken of de eindexamenkandidaten alsnog naar Parijs gaan. Is de dreiging van moslimextremisten dan niet geluwd, dan komt de school met een alternatief programma.

Veel reacties
De afgelasting van de schoolreis roept veel reacties op. Sommigen hebben begrijp voor het besluit, anderen snappen er helemaal niks van.