Man uit Steenbergen (68) die voor tweede keer werd neergeschoten, is overleden

15 april 2014 om 00:23 • Aangepast 24 april om 11:39
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Moerer werd in 2014 op straat neergeschoten. (Archieffoto: Alexander Vingerhoeds / Obscura Foto)
Omroep Brabant
De politie heeft de Dahliastraat afgezet voor onderzoek (Foto: Alexander Vingerhoeds / Obscura Foto)
Omroep Brabant
Sporenonderzoek bij auto van het slachtoffer (Foto: Remco de Ruijter Fotografie)
1/4 Neergeschoten man Steenbergen alsnog overleden, vertelt politiewoordvoerder Alwin Don
In de Dahliastraat in Steenbergen is maandagochtend een 68-jarige bewoner van die straat in een auto neergeschoten door een man op een motorscooter. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht, maar is daar overleden. Het gaat het om dezelfde man die in januari bij een schietpartij in dezelfde straat lichtgewond raakte.

De schutter is nog voortvluchtig. De schietpartij vond rond tien uur plaats. Hulpdiensten waaronder de traumahelikopter werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen.
Ook buurtbewoners hielpen bij de reanimatie. Meerdere bronnen hebben maandagavond aan Omroep Brabant bevestigd dat het dodelijk slachtoffer de 68-jarige Rinus Moerer is.
ReanimatieDe politie zette de straat af voor onderzoek. Om kwart over vier 's middags werd de Dahliastraat weer vrijgegeven. Een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht afgezocht en foto's gemaakt.[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/455632100168065024]
Omstanders zeggen dat de dader stond te wachten in een brandgang achter de Dahliastraat totdat het slachtoffer thuiskwam. Die parkeerde zijn auto niet recht voor zijn huis, maar aan de overkant van de straat.
Vervolgens werden minstens vijf kogels afgevuurd. Het slachtoffer werd op meerdere plekken op zijn lichaam geraakt. De schutter zou op zijn motorscooter zijn gevlucht via de Esdoornstraat. De politie bevestigt dat er meerdere schoten zijn gelost.[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/455639373053456384]
Een bewoonster met twee kleine kinderen in huis zag de schietpartij gebeuren. "Ik zag de kogels op me af komen en deed uit voorzorg de rolluiken van het huis dicht", zo zei de vrouw tegen Omroep Brabant.
Verdachte rijdt op motorscooterVolgens een Burgernetbericht zou er sprake zijn van één dader. De verdachte zou een forse man zijn. Hij zou op een motorscooter met windscherm en grote kentekenplaat hebben gereden. De man droeg volgens de politie een grijze jas en een donkergrijze helm.
De dader heeft de motorscooter vermoedelijk tijdens zijn vlucht achtergelaten. De politie vond de motorscooter na de schietpartij in het Pottersbos, nabij de Moerstraatsebaan bij Moerstraten.
[Tweet:body:https://twitter.com/Burgernet_NB/status/455621916565729280]
In januari raakte de man bij een schietpartij in zijn straat lichtgewond aan zijn been. Ook toen had de dader volgens de politie een 'fors postuur'. Een verdachte is niet aangehouden. De politie kan niet zeggen of het gaat om een afrekening in het criminele circuit. Ook is nog onduidelijk of de twee schietpartijen met elkaar te maken hebben.[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/455623017851523072]
Videobewaking na eerdere beschietingNa de schietpartij eerder dit jaar is een camera aan de gevel van het huis van de man gehangen. Of daar bruikbare beelden op staan van de schietpartij van maandagochtend is nog niet bekend. De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd dat de zaak onderzoekt.De auto van het slachtoffer is weggetakeld en wordt nader onderzocht.
[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Rdaal/status/455661816358510592]
Gokcircuit en drugsVolgens de buurtbewoners zou het slachtoffer vroeger in het gokcircuit hebben gezeten. Ook zou hij volgens BN De Stem in het verleden meerdere malen door justitie in verband zijn gebracht met de grootschalige productie van synthetische drugs, zoals xtc en amfetamine.

Wachten op privacy instellingen...