Bredase dierenbeschermer Edwin Wiek vrijgesproken van illegaal dierenbezit in Thailand

14 april 2014 om 16:18 • Aangepast 22 november 2020 om 01:01
nl
De Bredase dierenbeschermer Edwin Wiek is in hoger beroep vrijgesproken van illegaal bezit van wilde dieren in Thailand. Daarmee komt een einde aan een lang gevecht tegen de Thaise autoriteiten.
Profielfoto van
Geschreven door

Wiek heeft samen met zijn vrouw een opvangcentrum voor wilde dieren in Thailand.
Strijd tegen illegale dierenhandelAls oprichter van de Wildlife Friends Foundation Thailand stelde hij de illegale dierenhandel in apen en olifanten aan de kaak in het Aziatische land. Hij haalde zich hiermee de woede van de Thaise overheid op de hals.
In februari 2012 viel een Thaise overheidsorganisatie, een soort Staatsbosbeheer, de dierenopvang binnen en namen gewapende mannen meer dan honderd dieren in beslag. Datzelfde jaar werd Wiek opgepakt en vastgezet, omdat hij niet de juiste papieren zou hebben voor de wilde dieren die hij in het opvangcentrum heeft.

Wachten op privacy instellingen...

Documenten in ordeDe rechter in Thailand veroordeelde Wiek en zijn vrouw tot een boete en een voorwaardelijke celstraf. De rechter van het Thaise hooggerechtshof heeft beiden uiteindelijk vrijgesproken, omdat de documenten voor de wilde dieren allemaal zijn overlegd en in orde bleken.

Wachten op privacy instellingen...

Intussen is Edwin Wiek al weer druk bezig met het beschermen en opvangen van wilde dieren.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.