Wat zit er in de kluis op de werkkamer van de burgemeester van Geertruidenberg?

14 april 2014 om 18:04 • Aangepast 22 november 2020 om 01:01
nl
Burgemeester Willemijn van Hees van Geertruidenberg speelde maandag haar eigen versie van 'Kraak de kluis' op Twitter. Al ruim een jaar is ze burgemeester van de West-Brabantse gemeente en na al die tijd vroeg ze zich af wat er toch in die enorme mysterieuze kluis op haar werkkamer zit.
Profielfoto van
Geschreven door

"Bij mijn installatie in 2012 vroeg een medewerkster of ik die achterste kast open wilde maken, want ze werkte al twintig jaar bij de gemeente en was zo nieuwsgierig naar wat er in zit. Dat hebben we meteen gedaan en toen ontdekten we de kluis, maar de sleutel en de code hadden we niet", zo vertelt Van Hees.
Op zoek naar de codeHet verhaal van de kluis liet de burgemeester niet los en een maand geleden vond ze de sleutel. Maar de code had ze nog steeds niet. "Ik heb het aan mijn voorganger Matthieu Meijer gevraagd, maar hij wist het ook niet. Toen besloot ik maar om een bedrijf in te huren om de kluis te openen." Dat gebeurde maandag en tussentijds maakte ze op Twitter meldingen van de vorderingen.

Wachten op privacy instellingen...

Pas na twee uur was het ding open en tot ieders teleurstelling bleek de grote kluis leeg. Maar het verhaal was nog niet voorbij, want er bleek een binnenkluis te zijn. "Ambtenaren liepen af en aan en iedereen ging op zoek naar een sleutel die op de binnenkluis paste."

Wachten op privacy instellingen...

Geen verborgen schattenNiet heel veel later werd ook de binnenkluis geopend, maar helaas, ook geen verborgen schatten in de binnenkluis. Die was helemaal leeg. Maar Van Hees is niet teleurgesteld. "Tijdens rondleidingen op het gemeentehuis vragen kinderen altijd naar de kluis en nu kunnen we hem tenminste openen. Wel zo leuk."

Wachten op privacy instellingen...

Tijdens haar zoektocht deed de burgemeester wel een andere bijzondere ontdekking. Achter haar bureau zit hele zware lambrisering en daar bleek een deur in te zitten.
Geheime deur"We maakten de deur open en ontdekten een oude tinnen brievenbus. Daar werden vroeger de brieven voor de burgemeester ingedaan. Toch nog iets ontdekt. En voor mijn opvolger ga ik zeker iets in de kluis leggen. Al is het een briefje met het woord 'jammer'."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.