Doodgeschoten man in Steenbergen is 68-jarige Rinus Moerer

15 april 2014 om 10:21 • Aangepast 24 april om 11:42
De 68-jarige Rinus Moerer is maandagochtend in de Dahliastraat in Steenbergen van dichtbij in een auto neergeschoten door een man op een motorscooter. Moerer werd nog door buurtbewoners gereanimeerd en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij overleden. Hij zou volgens buurtbewoners een crimineel verleden hebben gehad.
Geschreven door

Rinus Moerer raakte in januari bij een schietpartij in dezelfde straat lichtgewond.
Buurtbewoners speculeren heftig over de achtergrond van de schietpartij. De man zou een aantal jaar geleden van Rotterdam naar Steenbergen zijn verhuisd. Hij zou volgens de buurt vroeger in het gokcircuit hebben gezeten. Ook zou hij volgens BN De Stem in het verleden meerdere malen door justitie in verband zijn gebracht met de grootschalige productie van synthetische drugs, zoals xtc en amfetamine.
DaderOmstanders zeggen dat de dader stond te wachten in een brandgang achter de Dahliastraat totdat het slachtoffer thuiskwam. De man parkeerde zijn auto niet recht voor zijn huis, maar aan de overkant van de straat.
Vervolgens werden minstens vijf kogels afgevuurd. Het slachtoffer werd op meerdere plekken op zijn lichaam geraakt. De schutter zou zijn gevlucht via de Esdoornstraat. De politie bevestigt dat er meerdere schoten zijn gelost.
Videobewaking na eerdere beschietingNa de schietpartij eerder dit jaar is een camera aan de gevel van het huis van de man gehangen. Of daar bruikbare beelden op staan van de schietpartij van maandagochtend is nog niet bekend.
De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd dat de zaak onderzoekt.

Wachten op privacy instellingen...