Sport dinsdag: Boomgaardt wordt bondscoach op jeugd-OS en Zanka voor straf in Jong PSV

15 april 2014 om 19:49
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer Eindhoven kandidaat voor WK-ijshockey, 'Zanka' schold trainer uit, Boomgaardt bondscoach jeugd-OS en NAC beboet voor vuurwerk-chaos.
Geschreven door

BoomgaardtAgeeth Boomgaardt uit Tilburg wordt bondscoach van de Nederlandse meisjes selectie voor de Jeugd Olympische Spelen in augustus 2014 in Nanjing, China. De Jeugd Olympische Spelen, een initiatief van het Internationaal Olympisch Comité, is voor toptalenten tussen 15 en 18 jaar oud. Er wordt met het nieuwe format "vijf tegen vijf" gespeeld. Boomgaardt is oud-speelster van Den Bosch en MOP en speelde 192 interlands.
WK IJshockeyDe Nederlandse ijshockeybond wil volgend jaar april het WK voor B-landen in Eindhoven houden. De bond heeft zich officieel kandidaat gesteld. Voorwaarde is wel dat Nederland deel uitmaakt van dat WK. Volgende week speelt Oranje in Litouwen. Promoveert of degradeert Nederland uit de B-poule, dan zal de kandidaatstelling worden teruggetrokken. De internationale ijshockefederatie neemt eind mei een beslissing.
Zanka schold trainer uitMathias 'Zanka' Jörgensen speelde gisteren mee met Jong PSV tegen Jong FC Twente als disciplinaire straf. Dat meldt het ED. De speler had op een training assistent-coach Chris van der Weerden uitgescholden en zat daarom niet bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Veel schoot Jong PSV er niet mee op. Er werd met 2-0 verloren.
NAC beboetNAC Breda heeft van de KNVB een voorwaardelijke geldboete van 1000 euro gekregen voor de mislukte sfeeractie van vorige maand vlak voor het thuisduel met FC Utrecht. Vuurwerk sloeg zulke grote gaten in de grasmat dat het duel 9 minuten later moest beginnen.
Van Son pas weer terug in na-competitieJens van Son komt in de reguliere competitie niet meer in aktie voor FC Eindhoven. De speler is voor de resterende drie wedstrijden in de Jupiler League geschorst vanwege zijn rode kaart die hij kreeg in de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II. Mocht FC Eindhoven de nacompetitie halen, kan hij wél weer meedoen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.