Broer vermoorde Claudia Oskam wil William R. 'zo lang mogelijk' achter tralies

15 april 2014 om 20:30 • Aangepast 22 november 2020 om 01:01
nl
William R. die bekend heeft zijn ex-vrouw Claudia Oskam uit Zevenbergen te hebben gedood, was er dinsdag tijdens de eerste zitting in de strafzaak niet bij. De nabestaanden van de vrouw waren er wel. Ook haar broer was erbij. Hij is van plan alle zittingen bij te wonen. "Het allerbelangrijkste is dat William R. straks zo lang mogelijk weg is."
Profielfoto van
Geschreven door

Het persoonlijkheidsonderzoek van William R. is naar verwachting half mei afgerond. Justitie denkt dan ook te beschikken over het onderzoeksrapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Wachten op privacy instellingen...

De verdachte wordt in de strafzaak bijgestaan door advocaat Richard Korver uit Amsterdam. De landelijk bekende strafpleiter was eerder raadsman van ouders van de slachtoffertjes in de grote Amsterdamse zedenzaak tegen Robert M. van kinderdagverblijf 't Hofnarretje.
Korver wil vooral dat er een beter beeld geschetst wordt van de relatie die R. en Oskam hadden. Zo wil de advocaat de Whatsapp-gesprekken van de twee inzien, omdat er volgens de advocaten geluiden zijn dat Oskam zich kleinerend richting R. zou hebben gedragen.
Vermissing en moordWilliam R. uit Zevenbergen werd 11 januari gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de vermissing van de moeder van drie kinderen. Een dag later bekende hij de vrouw te hebben gedood. Justitie verdenkt de man van moord.
Op aanwijzingen van de verdachte vond de politie 's avonds het lichaam van Claudia in De Roode Vaart aan de Schansdijk in Zevenbergen. Enkele dagen na de vondst van het slachtoffer werd In Zevenbergen een herdenkingstocht gehouden.
'Geen voorbedachten rade'Hoe Claudia om het leven is gebracht en waarom William dat zou hebben gedaan, is nog onduidelijk. Het zou niet met voorbedachten rade zijn gebeurd. William R. liet eerder via zijn vorige advocaat Harry Nieland weten enorme spijt te hebben van zijn daad.
De volgende zitting is gepland op 11 juli. Het is nog niet bekend of de zaak dan inhoudelijk wordt behandeld, dat hangt af van de onderzoeken. R. heeft nog weinig over zijn rol losgelaten. Hij heeft aangegeven over de zaak in gesprek te willen gaan met de rechter-commissaris

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.