PSV wint makkelijk met 3-0 van Excelsior, Cocu weggestuurd

5 oktober 2014 om 15:45 • Aangepast 21 november 2020 om 22:13
PSV heeft de frustratie van twee achtereenvolgende nederlagen (tegen Heerenveen en Dinamo Moskou) zondag van zich afgespeeld. Excelsior werd in Eindhoven met 3-0 verslagen. Daardoor blijft PSV koploper in de eredivisie.

Bij PSV ontbrak Luuk de Jong. Hij was niet op tijd fit voor dit duel. Zijn vervanger was Jürgen Locadia en die was meteen gevaarlijk. In de tweede minuut haalde hij goed uit aan de rand van het strafschopgebied, maar Excelsior-keeper Gino Coutinho redde.
PSV bleef daarna de bovenliggende partij, maar het speelde in balbezit zo traag dat Excelsior twintig minuten lang amper in de problemen kwam.
Doelpunt onterecht afgekeurdHet Eindhovense offensief daarna bracht de Rotterdamse promovendus wél in de problemen. Coutinho moest handelend optreden bij inzetten van Narsingh (bal net onder de lat weggetikt), Jozefzoon (schot en kopbal) en een intikker van Georginio Wijnaldum. Dat deed hij bekwaam en in de twintigste minuut had de doelman mazzel toen een goal van Jozefzoon onterecht werd afgekeurd.
Op een mislukt schot van Adam Maher in de 35e minuut had Coutinho echter geen antwoord: 1-0. Op slag van rust maakte Luciano Narsingh er op aangeven van de diep gestuurde Locadia 2-0 van.
Op jacht naar de 3-0In de tweede helft ging PSV meteen op zoek naar de 3-0. Verdediger Jeffrey Bruma was er in de 46e minuut dichtbij, maar Coutinho bracht redding op zijn kopbal. Locadia had een minuut later ook de 3-0 op zijn voet. Maar hij gleed, vrijgespeeld door Luciano Narsingh, uit.
Drie minuten later was Locadia wél trefzeker en was het duel beslist.

Dom rood voor BrumaPSV wilde vervolgens op zoek naar meer goals, maar die ambitie moest bijgesteld worden toen Bruma na een uur rood kreeg. Hij haalde, na een foute pass, de doorgebroken Tom van Weert neer. Ook coach Phillip Cocu werd weggestuurd, omdat hij zijn boosheid over de rode kaart van Bruma niet onder stoelen of banken stak.

"Ik probeerde Van Weert te ontwijken", vertelde Bruma na afloop. "Onbewust raak ik hem toch aan. Je kan er rood voor geven, maar je kan die kaart ook niet geven. Nu werd hij gegeven. Het zij zo."
KoploperExcelsior kreeg daarna even de geest, maar een doelpunt van Ricky Kruys werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Maar ook met tien tegen elf waren de grootste kansen voor PSV. De invallers Guardado (kopbal net naast) en Rai Vloet (van dichtbij naast) misten echter.
Met achttien punten uit acht duels blijft PSV koploper in de eredivisie. Ajax en PEC Zwolle speelden zondag gelijk tegen elkaar (0-0) en volgen op plaats twee en drie.
'Ik miste veel kansenAanvaller Florian Jozefzoon baalde toch een beetje dat de score niet hoger uitviel. "We hadden heel veel kansen. Die misten we, met name ik. Daar baal ik van, maar ik zit er niet mee. Ik kan het, ik creëer de kansen tenslotte wel."