Video

Keniaan Richard Mengich wint Singelloop Breda in parcoursrecord

5 oktober 2014 om 17:25 • Aangepast 21 november 2020 om 22:13
nl
De Keniaan Richard Mengich heeft zondag de Singelloop gewonnen. Hij liep de halve marathon in 1 uur en 11 seconden. Dat is een nieuw parcoursrecord.
Profielfoto van
Geschreven door

Tweede werd zijn landgenoot Geoffrey Ronoh, die vooraf de gedoodverfde favoriet was voor de eindoverwinning. Ronoh was echter vijf seconden langzamer dan Mengich.

Wachten op privacy instellingen...

Tevreden winnaarsMengich was na afloop uiterst content met zijn prestatie. "Het was een zware wedstrijd, maar ik heb mijn best gedaan om het parcoursrecord te verbreken. Ik ben blij dat het gelukt is", liet de kersverse winnaar van de Bredase Singelloop weten.
Ronoh was de favoriet voor de eindzege, maar won dus niet. Toch kijkt ook hij terug op een prima wedstrijd. "Ik ben tevreden. Ik heb een goede tijd neergezet. Zestig minuten voor dit parcours is niet slecht", zei de Keniaan.
FotoreportageOnze fotografe was bij de Singelloop aanwezig en zette veel hardlopers en het publiek op de kiek. Klik hier om de fotoserie te bekijken.
Ook Keniase winnaresBeste vrouw in Breda werd de Keniaanse Rose Chelimo. Zij liep een tijd van 1:08:40, ook een parcoursrecord.
Het was zondag behoorlijk druk in Breda. Meer dan 16.000 lopers deden mee aan één van de afstanden van de 29e Singelloop.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.