'Wonderbelegger' Robert van den B. uit Gemert mag thuis wachten op behandeling rechtszaak - Omroep Brabant

'Wonderbelegger' Robert van den B. uit Gemert mag thuis wachten op behandeling rechtszaak

15 april 2014 om 15:55
nl
'Wonderbelegger' Rob van den B. uit Gemert mag tot aan de behandeling van zijn rechtszaak naar huis. De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag besloten dat hij woensdag naar huis kan. Hij moet wel zijn paspoort inleveren en altijd bereikbaar zijn voor justitie.
Geschreven door

Van den B. zit al zes maanden in voorarrest. Hij wordt verdacht van het voor miljoenen benadelen van beleggers, van valsheid in geschrifte en van witwassen.
De man beloofde rendementen van 24 procent per jaar maar zou beleggen zonder vergunning. Vanaf 2009 haalde hij ongeveer negen miljoen euro op. Het vermoeden bestaat dat hij geld van klanten privé heeft gebruikt.
'De toekomst is een zwart gat'Een tiental voormalige klanten van Van den B. was bij de zitting aanwezig. In totaal hebben klanten negen miljoen euro ingelegd en de meesten van hen verloren geld aan de deal.
De één legde er 20.000 op toe, de ander verloor honderdduizenden euro's. "We zijn het spaargeld van zeventien jaar kwijt. Bovendien waren we schuldenvrij maar besloten een hypotheek te nemen op ons huis. Wij zijn zwaar gedupeerd. De toekomst is een zwart gat", aldus één van hen.
'Open kaart'Bij monde van zijn advocaat Van der Biezen zegt Van den B. altijd open kaart te hebben gespeeld. "Er was voldoende contact over de zaken want het ging hier om een vriendengroep die zich langzaam uitbreidde", aldus de advocaat.
"Mijn cliënt werkte veertien uur per dag. Er was op een gegeven moment sprake van 91 miljoen euro aan aandelentransacties. Met informatie die nu onder meer bij de FIOD ligt, wil hij aantonen hoe het geld geïnvesteerd is en dat de risicovolle beleggingen wel degelijk rendement opleverden."
Onderzoek duurt nog maandenVoordat de zaak inhoudelijk behandeld kan worden, zullen er nog tientallen getuigen gehoord worden. Het gaat dan onder andere om een verbalisant van de politie en voormalige klanten van Van den B die nu aangifte tegen hem deden. Dat onderzoek duurt nog maanden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.