In Den Bosch blindgeschoten drugsdealer gaat in hoger beroep - Omroep Brabant

In Den Bosch blindgeschoten drugsdealer gaat in hoger beroep

15 april 2014 om 20:19
nl
Een 52-jarige drugsdealer die een jaar geleden bij zijn aanhouding in Den Bosch door het hoofd werd geschoten door de politie, gaat in hoger beroep. Hij is het niet eens met de beslissing van de rechtbank om de strafzaak tegen hem stil te leggen.
Geschreven door

Agenten openden ruim een jaar geleden het vuur omdat drugsdealer Peter K. na een wilde achtervolging door Rosmalen en Den Bosch op hen inreed. Peter K. werd geraakt in het hoofd, liep hersenbeschadiging op en raakte blijvend blind. Hij ligt sindsdien in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.
Zaak stilgelegdDe zaak tegen hem wegens poging tot doodslag op de agenten werd twee weken geleden stilgelegd omdat hij volgens deskundigen niet in staat is om die te volgen.
Advocaat Marc Crombach legde dinsdag uit dat door het besluit van de rechter de zeven betrokken agenten niet hoeven te getuigen en dat het onderzoek door de Rijksrecherche geheim blijft. "Niemand hoeft nu uit te leggen wat er is gebeurd. Wij willen dat de waarheid boven tafel komt", motiveerde hij het hoger beroep.
NoodweerDe hoofdofficier van justitie in Den Bosch heeft eerder geoordeeld dat de agenten schoten uit noodweer en dat ze daarom niet worden vervolgd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.