Door irritaties kleurt de Irenestraat in Goirle dit WK niet oranje

16 april 2014 om 09:32 • Aangepast 24 april 2020 om 11:45
nl
In de beroemdste oranjestraat van Nederland, de Irenestraat in Goirle staan deze zomer geen stenen leeuwen en kleuren de huizen niet oranje. Er hangt zelfs geen vlaggetje buiten tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Oorzaak: irritaties onder de straatbewoners.
Geschreven door

Het contrast met twee jaar geleden is dan ook erg groot. "Tijdens het vorige eindtoernooi in Oekraïne en Polen hadden we echt alle huizen ingepakt. Iedereen deed mee. Alles was oranje. Dat was zo mooi, maar het werd ook een beetje te groot allemaal. Er kwamen wat irritaties onderling", zegt Oranjeaanvoerder van de straat Toon van de Pol.
Eeuwig zondeNiet alleen 'wat irritaties' zijn de oorzaak, maar ook problemen met geld en de organisatie: wie doet wat? Toon is er erg emotioneel over. "Normaal begonnen we al met de voorbereidingen in september. Nu doen we waarschijnlijk helemaal niks. Dat is jammer want we waren echt wereldnieuws."
In 1998 besloten de eerste bewoners hun huis oranje te maken, vanaf 2006 is de gehele straat bij een EK of WK oranje. In 2012 hadden ze twee unieke stenen leeuwen in de straat staan. Dit jaar blijft het dus rustig in de Irenestraat in Goirle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.