Video

Campings klaar voor paasweekeinde: 'Vorig jaar nog sneeuw, nu alles pico bello'

16 april 2014 om 13:35
nl
Het zwembad is schoongemaakt, de toiletgebouwen hebben een lik verf gekregen en hier en daar worden nog wat struiken gesnoeid. Kortom: de Brabantse campings zijn zo goed als klaar voor het paasweekeinde.
Geschreven door

Op camping De Paal in Bergeijk worden de laatste voorbereidingen getroffen om de golf campinggasten voor het komende paasweekeinde te ontvangen. “De puntjes worden op de ‘i’ gezet. In het zwembad wordt nog een tegeltje gerepareerd, op het wandelpad is nog een boomwortel weggewerkt en het animatieteam is bezig met de laatste repetities”, beschrijft campingeigenaar Miriam Kuijken.
Duitse en Belgische gastenMomenteel wordt de camping bevolkt met Duitse en Belgische gasten. Kuijken: “Daar hebben ze nog een paasvakantie. Nederlanders richten zich op het paasweekeinde.”
Het kampeerseizoen begint goed voor camping De Paal. “Vorig jaar sneeuwde het nog tijdens Pasen. We hebben nu 180 boekingen, maar we worden platgebeld of er nog plaats is voor het paasweekeinde. Waarschijnlijk raakt onze camping vol.” Behalve de negen vaste krachten worden op de Bergeijkse camping ongeveer dertig vakantiewerkers ingehuurd om de camping draaiende te houden.
Laatste momentOok streekpark Klein Oisterwijk, voorheen camping De Boskant, verwacht veel gasten.  Volgens eigenaar Ernst Jonkers  wordt tegenwoordig tot op het laatste moment gewacht met boeken. “We zijn voor 80 procent volgeboekt, maar de verwachting is dat we vol raken”, vertelt Jonkers.
De meeste mensen verwacht hij op vrijdag, maar door het mooie weer zijn donderdag al veel gasten op het park. “Alles ziet er pico bello uit, we zijn er klaar voor.”
Bosrijke omgevingOok het personeel op camping Bergse Zand in de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom staat in de startblokken. "We hebben het druk gehad de laatste dagen. Een camping in het groen vraagt altijd om onderhoud”, stelt bedrijfsleider Rob Copray.
Zijn camping is komend weekeinde voor de helft gevuld. “Gezien de gunstige weersvoorspellingen zullen zich ongetwijfeld nog spontaan gasten melden.” Volgens Copray komen zijn campinggasten voornamelijk om te fietsen en te wandelen. “We hebben opvallend veel Zeeuwse gasten. Ik denk dat ze de zee beu zijn en toe zijn aan een bosrijke omgeving.” 
Horeca profiteert ook Overvolle terrassen en drukke speeltuinen, ook de horeca profiteert van een goed paasweekend. Bij speeltuin 't Appeltje in Bergen op Zoom zijn ze er klaar voor. "Ik doe mijn bestelling aan de hand van de weersvoorspelling", vertelt Robert Oerlemans. Bij goed weer doet vooral de Fristi het goed bij de dorstige kids. "Dan gaan er zo'n zes kratten per dag doorheen, zo'n dertig liter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.