Feest! De leukste oranje-evenementen tijdens Koningsdag in Brabant

25 april 2014 om 19:10 • Aangepast 24 april 2020 om 11:46
nl
Brabant maakt zich op voor de eerste officiële Koningsdag. Namen we vorig jaar uitbundig afscheid van Beatrix, nu proosten we met een oranjebittertje (of twee) op de verjaardag van Willem-Alexander. Uiteraard kun je overal in de provincie terecht voor vrijmarkten en live muziek, maar er valt nog meer te beleven in het weekend van 26 en 27 april. De leukste oranje-evenementen op een rijtje.
Geschreven door

Dauwtrappen met een oranjebittertjeIn Son en Breugel begint Koningsdag al vroeg met de Vroege Vogelwandeling. Omarm de nieuwe dag vanaf vijf uur 's ochtends met een fietstocht door de omgeving van de Mosbulten. Na afloop is er voor iedereen een bak koffie met een oranjebittertje.
Kinderontbijt met Jheronimus BoschVijfhonderd kinderen doen zich zaterdagmorgen aan een enorme ontbijttafel te goed aan een croissantje en broodje kaas bij het Bosch Kinderontbijt. Het massale kinderfestijn staat in het teken van de fantasierijke middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch. Ook zijn er acrobatiek- en dansvoorstellingen tijdens het Kinderontbijt.
Oldtimer OranjeritZo'n 75 Bentley's, MG's, oude Volkswagenbusjes en Ford Mustangs trekken zondag door de binnenstad van Roosendaal voor de traditionele Oldtimer Oranjerit. Alle wagens keren na de rit terug op het Tongerloplein, waar het publiek ze kan bewonderen.
Oranjebal: inhaken en meedeinenEen nieuw feest onder de rook van Tilburg, bedacht door de organisatoren van Kraanpop. Dat wordt inhaken en meedeinen met Henk Dissel, Vinzzent, Jeroen van Zelst en Rave van Foruin.
Sportief HeezeHeeze pakt op Koningsdag uit met allerlei sportieve activiteiten. Beugelen, dressuurrijden, handboogschieten en karten. Het wedstrijdelement is goed vertegenwoordigd. Ook is er een defilé door de straten.
Floris'Hand Oranjenacht Dongen trapt Koningsdag op vrijdagavond al af met de Floris'Hans Oranjenacht. Het feest begint met een acrobatische show op het Wilhelminaplein. Daarna brengen vijf bands uit Dongen de grootste hits uit de popgeschiedenis ten gehore. Ook zijn er DJ's en is er een Silent Disco Area.
Majestic Dance EventHousebeats, een vette line-up en happy acts. Eindhoven dompelt zich onder in hét dance oranjefeest van het zuiden. Jaarlijks trekken ruim 50.000 oranjevierders naar het Stadhuisplein in de binnenstad.
538 Koningsdag in BredaRadio 538 organiseert voor het eerst een Oranjefeest buiten Amsterdam en wel in Breda. Grote namen als Armin van Buuren, Van Velzen, Fedde le Grand, Nielson en Gers Pardoel treden op. Het evenement 538 Koningsdag op het Chasséveld is al helemaal uitverkocht.
Meezingfeest: uit volle borst!Schraap de kelen alvast voor een onvervalst meezingspektakel in Oss. Vanaf twee uur wordt op de Heuvel luidkeels meegezongen met allerlei bekende nummers, met hulp van geprojecteerde teksten en voorzangers.
Helmondse EendenraceBurgemeester Elly Blanksma laat zondag 750 badeendjes te water in het Helmondse kanaal. Welk eendje dobbert het snelst naar de finish en valt in de prijzen?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.