Harleydag Valkenswaard vraagt rechter om door te mogen gaan: 'Het is geen Hells Angels-dag '

16 april 2014 om 16:26
nl
De organisatie van de Harleydag in Valkenswaard heeft de rechter in Den Bosch gevraagd om het verbod op het evenement ongedaan te maken. De gemeente Valkenswaard trok de vergunning voor de Harleydag op Koningsdag in, omdat ze bang is voor een confrontatie tussen rivaliserende motorclubs. De politie zou daar aanwijzingen voor hebben.
Geschreven door

"Wij zijn een Harleydag en geen Hells Angels-dag", zegt Corrie Daalhof van de organisatie. "Op de Harleydag lopen altijd twee politiemensen rond, die zelf ook plezier hebben."
Daalhof zegt geen enkele aanwijzing te hebben dat het tot een confrontatie tussen motorclubs zou komen. Ze kan zich niet voorstellen dat rivaliserende motorbendes elkaar te lijf gaan op een druk bezocht evenement als de Harleydag.
Hartstikke leuk"Burgemeester Ederveen van Valkenswaard vindt de Harleydag een hartstikke leuk evenement", zegt de woordvoerster van de gemeente tegen de rechter, "maar hij durft het dit jaar niet door te laten gaan uit angst voor problemen".
Nadat de rechter alle argumenten heeft gehoord, heeft hij beloofd nog voor het weekend een besluit te nemen. Corrie Daalhof blijft hopen dat de zevende Harleydag op Koningsdag toch gewoon door kan gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.