NAC-keeper Babos haalt uit naar technisch directeur Rutjes: 'Behandel me niet als een jeugdspeler'

16 april 2014 om 22:45
nl
NAC-keeper Gabor Babos is flink kwaad op technisch directeur Graeme Rutjes. De tweede doelman van de Bredase club kreeg woensdagmorgen te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Ook gaat de functie van keeperstrainer volgend seizoen aan zijn neus voorbij. Dat laatste is volgens Babos tegen eerdere afspraken met de club in. "Dit komt hard aan."
Geschreven door

Gabor Babos probeert zijn woede onder controle te houden als hij over zijn gesprek met Graeme Rutjes praat. Hij is zwaar teleurgesteld.
Duidelijke afsprakenToen hij in 2013 naar NAC kwam, zijn er volgens Babos duidelijke afspraken gemaakt over de rol na zijn actieve carrière. Als keeperstrainer Arno van Zwam zou stoppen, was hij de man om hem op te volgen.
Van Zwam maakte onlangs bekend dat hij NAC aan het einde van het seizoen gaat verlaten, maar Babos vist toch achter het net. Probleem is dat hij de afspraak maakte met Jeffrey van As, die in januari als technisch directeur werd ontslagen bij NAC.
'Goedkoop excuus'Volgens Babos geen reden om de afspraak niet na te komen. "Niet alleen Jeffrey van As was er bij toen die afspraak werd gemaakt. Ook anderen wisten ervan."
Graeme Rutjes, de nieuwe technisch directeur, heeft geen boodschap aan de afspraak. Rutjes zegt een meer ervaren en gediplomeerde keeperstrainer te willen. Afgelopen maandag had hij daarvoor al een gesprek met kandidaat Joop Hiele, die nu bij ADO Den Haag de keepers traint.
"Ik heb 22 jaar in het profvoetbal gekeept", reageert Babos. "Meer dan 500 wedstrijden gespeeld en Hongaars international geweest. Een goedkoop excuus."
'Zo ga je niet met mensen om'"Dit komt hard aan", vervolgt de reserve-keeper van NAC. "Zo moet je niet met mensen omgaan die wat hebben betekend voor de club. Het is zwaar k-u-t. Ik hou van eerlijkheid. We hebben drie of vier weken geleden al een gesprek gehad. Dat had hij toen ook kunnen zeggen."
"Ik wist toen ik bij NAC kwam dat ik in mijn rol als tweede keeper nauwelijks zou spelen. Jelle is natuurlijk goed én aanvoerder. Daar is niks mis mee. Ik wist dat als Arno (van Zwam) weg zou gaan, ik zijn taak kon overnemen en zou stoppen."
Babos zag zichzelf al helemaal als opvolger voor Van Zwam. "Het is ook een logische oplossing in mijn ogen. Financieel bijvoorbeeld. Nu moeten ze een buitenstaander halen. Maar ik ben ook een echte NAC'er. Als ik dit vantevoren had geweten, had ik een andere keuze gemaakt. Dan had ik nog ergens een jaar lekker gaan keepen. Ik ben zwaar teleurgesteld."
Slappe pogingNAC probeert Babos nog wel binnenboord te houden. Hij mag op kosten van de club een trainerscursus volgen en (onbetaald) stage lopen bij de jeugd. Een slappe poging vindt Babos: "Je moet mij niet als een 20-jarige jeugdspeler behandelen."
Babos kwam van 2000 tot 2005 ook al uit voor NAC Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.