Jong geleerd... Aannemer zet zoontje aan het werk op bouwplaats Eindhoven, mogelijk 4500 euro boete

EINDHOVEN - Een aannemer die in Eindhoven aan de slag was met het storten van een betonnen vloer kan een boete van maximaal 4500 euro tegemoet zien. De aannemer krijgt de boete omdat zijn zoontje van tien op de bouwplaats meehielp met het storten van het beton.
De boete wordt uitgedeeld na een controle van de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie. De controle vond afgelopen donderdag plaats.

Het jongetje liep rond op de bouwplaats in Eindhoven. Hij droeg een helm en hij had veiligheidslaarzen aan. Ook sleepte hij met een slang waarmee beton wordt gestort.

Mortelslang in zijn handen
Volgens een woordvoerder van de Inspectie SZW was het jongetje, onder schooltijd, aan het werk op de bouwplaats. Zo constateerden de inspecteurs dat hij een mortelslang vasthield terwijl bouwvakkers om hem heen druk waren met het storten van de vloer.

"De vader had zijn zoon niet meegenomen om hem eens rond te leiden, wat wel kan", legt de woordvoerder uit. Ook noemt hij een bouwplaats een plek waar gemakkelijk ongelukken kunnen gebeuren. "Geen plek voor kinderen dus", stelt hij.