Inwoners Landhorst zijn fel tegen bouw mestfabriek: 'We zijn het strontzat'

17 april 2014 om 03:28 • Aangepast 24 april 2020 om 11:49
nl
Veel inwoners van Landhorst en Venhorst zijn fel tegen de bouw van een mestverwerkingsfabriek. Die zou volgens de Mineralen Afzet Coöperatie Elsendorp (MACE) precies tussen de twee dorpen moeten komen.
Geschreven door

Honderden mensen lieten woensdagavond tijdens een informatieavond in café Buitenlust merken dat ze vrezen voor overlast van de fabriek. Behalve stank zijn ze ook bang dat de vele vrachtwagens met mest de leefbaarheid in het dorp zullen aantasten.
Waarom in Landhorst?MACE deed eerder al drie pogingen om de mestverwerker op een plek in de gemeente Gemert-Bakel te plaatsen, maar stuitte tot drie keer toe daar op veel verzet.
Ook in Landhorst snappen veel mensen niet dat 'de poepfabriek' in hun woonplaats moet komen. "Waarom gaan ze niet naar Moerdijk? Daar hebben ze de infrastructuur al en daar hoort zo'n chemische fabriek thuis!"
TegengehoudenVolgens Frans Meulenmeesters van de Mineralen Afzet Coöperatie Elsendorp zal het met de stank wel meevallen. Volgens hem zal er ‘bijna geen stank vrijkomen’ en is er op 150 meter afstand helemaal niks meer te ruiken.
Meulenmeesters schrikt niet van de boze reacties in Landhorst. "Dat hadden we verwacht. De rode loper wordt niet uitgerold als we met zoiets komen", vertelt hij. "We hebben al vaker zo'n bijeenkomst gehad. We zien dat de mensen stoom af moeten blazen. En terecht. Maar er wordt helaas te weinig geluisterd naar wat we eigenlijk willen."
Vertrouwen winnenIn Landhorst en Venhorst is er in ieder geval weinig vertrouwen in de plannen en dat vertrouwen hoopt de initiatiefnemer alsnog te winnen. "Wij zullen moeten bewijzen dat we wat we zeggen ook kunnen", weet Meulenmeesters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.