Vader vol vragen na hondenaanval op dochters in Schijndel

17 april 2014 om 10:14 • Aangepast 24 april 2020 om 11:49
nl
De vader van de meisjes die dinsdagmiddag werden aangevallen door Amerikaanse staffordshireterriërs vraagt zich af hoe zijn honden zijn dochters zo toe hebben kunnen takelen. Dat zegt hij donderdag in het Brabants Dagblad. De twee zusjes werden dinsdagmiddag aangevallen in recreatiepark De Molenheide aan de Vijverweg in Schijndel. Ze zaten opgesloten in een vakantiehuisje.
Geschreven door

De zesjarige Milana werd door twee honden in haar gezicht gebeten en raakte ernstig gewond. Zij liep veertig wonden op en is inmiddels geopereerd. Haar toestand blijft kritiek.
'Geen spijt'Aan de krant laat vader Frits weten dat hij niet weet hoe hij het ongeluk had kunnen voorkomen. De honden deden volgens hem nooit iets verkeerd.
De zusjes moeten doodsangsten hebben uitgestaan in de afgesloten ruimte met de honden. De 10-jarige Donna raakte ook gewond, maar kon via het slaapkamerraam uit het huisje ontsnappen. Ze rende naar de overkant en riep schreeuwend de hulp van de overburen in. "Help, ze eten mijn zusje op!", gilde ze.
'Afschuwelijk'Buurvrouw Thea Vos zag alles vanuit haar chalet gebeuren: "Het was afschuwelijk, zoveel bloed, een horrorfilm is er niks bij." Ook burgemeester Jetty Eugster van Schijndel is aangedaan door de gebeurtenissen. Aan TV Schijndel laat ze weten: "Als burgermoeder vind ik het vreselijk. Het is een drama voor de mensen daar, het heeft ontzettend veel teweeg gebracht. Er is nu behoefte aan rust voor de betrokkenen."
Vader Frits heeft de honden, Amerikaanse staffordshireterriërs, meteen in laten slapen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.