Paasshow van DCA Motorcycles in Helmond mag toch doorgaan

17 april 2014 om 13:24
nl
De paasshow van motorzaak DCA Motorcycles in Helmond mag toch doorgaan. Dit is donderdag bepaald door de rechter in Den Bosch. De eigenaar van de motorzaak, Dennis van de Velden, had het kort geding aangespannen.
Geschreven door

De gemeente had de vergunning ingetrokken, omdat er een te groot risico zou zijn dat motorbendes ruzie met elkaar zouden krijgen. Dit intrekken van de vergunning gebeurde op advies van de politie.
"We zijn echt heel erg blij", laat Dennis van de Velden weten. "Fijn dat de rechter het met ons eens is dat de open dag gewoon veilig genoeg is." De paasshow begint maandag om elf uur 's morgens.
Niet genoeg argumentenVolgens de rechter heeft burgemeester Elly Blanksma van Helmond de ernstige vrees dat motorclubs naar de open dag zouden komen onvoldoende onderbouwd. De burgemeester baseerde zich alleen op een negatief advies van de politie en dat kan niet zonder andere argumenten, vindt de rechter.
Elke zaak andersMisdaadverslaggever John van den Heuvel vindt de uitspraak van de rechter terecht. Hij vindt het evenement van de motorzaak niet vergelijkbaar met eerder verboden motordagen. "Het is goed dat niet alles wat met motoren te maken heeft wordt verboden. Dat zou onzin zijn." Bij elk evenement moet volgens Van den Heuvel goed worden gekeken naar de kans op gevaar. "Dit is een motorwinkel die wat van zijn spullen showt. Het ligt niet voor de hand dat daar gevochten gaat worden."
Deze zaak werd overigens behandeld door dezelfde rechter als de zaak in Valkenswaard. Daar werd ook een vergunning ingetrokken. In de zaak over Valkenswaard is nog geen uitspraak gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.