Ex-prof Danny Koevermans naar de amateurs, wie gingen hem voor? - Omroep Brabant

Ex-prof Danny Koevermans naar de amateurs, wie gingen hem voor?

18 april 2014 om 15:15
nl
Wat is de overeenkomst tussen onder meer Phillip Cocu, Ernest Faber, Erwin Koeman, Theo Lucius, Pierre van Hooijdonk, Tommie van der Leegte en Danny Koevermans? Allemaal bouwen of bouwden ze na hun profcarrière af bij een Brabantse amateurclub.
Geschreven door

Geen voor de hand liggende carrièreswitch. Veel voetballers van de traditionele top-3 voelen zich toch wat te groot om af te bouwen bij de amateurs. Danny Koevermans die volgend seizoen speelt voor SV Brandevoort heeft echter enkele bekende voorgangers. We zetten er een aantal op een rijtje.  
Oud-PSV'ersVooral oud-PSV'ers vertonen zo nu en dan hun kunsten op de Brabantse amateurvelden. Zo kozen Philip Cocu en Ernest Faber voor het Eindhovense DBS om hun carrière af te bouwen. Terwijl Erwin Koeman in Eindhoven zijn kunsten vertoonde voor VV Acht.
Ook voormalig PSV'ers Theo Lucius, Tommie van der Leegte en Robert Fuchs kozen na hun profcarrière voor het amateurpodium. Dit bij respectievelijk Kozakken Boys uit Werkendam, de amateurs van PSV en DESK uit Kaatsheuvel.
Pierre van HooijdonkAndere opvallende voorbeelden van voormalig profs die kozen voor een Brabantse amateurclub zijn twee Feyenoorders. Zo speelde Jean-Paul van Gastel onder andere bij de Veerse Boys uit Raamsdonksveer en bij Achilles Veen. Terwijl Pierre van Hooijdonk koos voor Beek Vooruit uit Prinsenbeek.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.