Achttien en tien jaar cel voor daders kofferbakmoord in Waalre

17 april 2014 om 15:39
nl
De 31-jarige Pascal K. uit Eindhoven heeft achttien jaar celstraf gekregen voor de kofferbakmoord in Waalre. De 31-jarige mededader Michel van A. uit Valkenswaard moet tien jaar de cel in en krijgt tbs. Dat heeft de rechter in Den Bosch woensdag bepaald. De twee vermoordden in 2013 de 29-jarige Mohamed Azzouzi.
Geschreven door

De daders moeten verder de reis van de familie naar het thuisland voor de begrafenis betalen. "De mensonwaardige manier waarop daarna met het stoffelijk overschot is omgegaan is onacceptabel", vond de rechter. Het publiek applaudisseerde luid, net als twee weken geleden bij de eis. De rechtbank heeft de eis van justitie overgenomen.
'Tot moes' geslagenAanwezigen riepen massaal verwensingen in de richting van K., de enige aanwezige verdachte. Over het motief werd tijdens de zaak weinig duidelijk. Het slachtoffer werd meegelokt naar het huis van Van A., onder het mom van een drugsdeal. In plaats van geld om de geleverde drugs mee te betalen, pakte Van A. een ijzeren statief.
K. zou het slachtoffer hebben vastgehouden terwijl zijn kompaan Azzouzi 'tot moes sloeg', zoals Van A. het zelf uitdrukte tijdens de zitting twee weken geleden. Hoewel beide daders voor dezelfde feiten zijn veroordeeld, lijkt de rechtbank K. als initiatiefnemer te zien. Het statief was van K., hij bedacht het scenario van de drugsdeal en hij wist al een plek waar de auto het beste kon worden verbrand.
De rechter acht het bewezen dat er sprake was van voorbedachte rade. De daders hadden vaak de kans om van gedachten te veranderen, maar ze zetten hun plan toch door.
Gevonden in auto op zandpadAzzouzi werd op 30 april vorig jaar in Valkenswaard met een statief doodgeslagen. Zijn lichaam werd 2 mei in een auto op een zandpad in het buitengebied van Waalre gevonden.
Het was in een slaapzak gewikkeld en de daders hadden geprobeerd het lijk in brand te steken. De twee verdachten werden op dinsdag 9 juli thuis opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.