Harleydag Valkenswaard krijgt vergunning niet terug: 'Terecht verboden'

17 april 2014 om 16:14
nl
De Harleydag in Valkenswaard gaat dit jaar echt niet door. Dat heeft de rechter in Den Bosch donderdag bepaald.
Geschreven door

De organisatie van de Harleydag had een kort geding aangespannen tegen burgemeester Anton Ederveen. Hij had de vergunning afgepakt uit vrees voor de komst van rivaliserende motorbendes.
'Ongelooflijk'Corry Daalhof, organisator van de motordag, is heel teleurgesteld. "Ik vind het ongelooflijk", zei ze. "We dachten dat de rechter meer neigde naar onze bewijzen dan naar angst en aannames, maar helaas. Ik had tot nu toe altijd vertrouwen in rechtvaardigheid, maar nu niet meer."
De redenen van de rechter zijn nog niet bekend, die argumentatie komt pas volgende week. De 7e editie van de Harleydag was gepland op 26 april.
GevaarVolgens de politie is de drukbezochte Harleydag in het centrum van Valkenswaard het ideale podium voor een confrontatie tussen de Hells Angels en hun aartsrivalen, de Bandidos.
De Bandidos hebben zich pasgeleden in Nederland hebben gevestigd. De burgemeester durfde het risico vanwege het negatieve advies van de politie niet aan.
Het negatieve advies van de politie Oost-Brabant geldt voor alle motorevenementen in april en mei. Eerder werden ook motorevenementen in Aarle-Rixtel en Veldhoven verboden. De organisatie vreest door het verbod en de uitspraak van de rechter voor het voortbestaan van het evenement.
Wel paasshow in HelmondDe vergunning voor de paasshow van DCA Motorcycles in Helmond was in eerste instantie ook ingetrokken, maar de rechter bepaalde donderdag dat dat onterecht was. Dat evenement mag dus wel gewoon doorgaan.
Overigens besliste in die zaak dezelfde rechter als in de zaak over Valkenswaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.