Op 6-jarige leeftijd had hij nog maar een paar weken te leven, nu is Jurgen de Beijer 44

17 april 2014 om 18:07 • Aangepast 24 april 2020 om 11:50
nl
Als 6-jarig jongetje kreeg Jurgen de Beijer uit Tilburg te horen dat hij nog maar een paar weken te leven had. Hij had kanker. Hij kwam in het ziekenhuis in Rotterdam terecht. Daar wordt volgens Jurgen het 'chemokind' geboren.
Geschreven door

Hij overleeft zijn ziekte, maar een aantal jaren later slaat de ziekte weer toe en krijgt Jurgen te horen dat hij niet ouder zal worden dan 23 jaar. Ook dit gevecht wint hij. Dan krijgt hij als jonge man te horen dat hij niet ouder zal worden dan 30 jaar. Maar Jurgen is nu 44 jaar en leeft nog steeds.
Undercover gehandicapte"Ik noem mezelf wel eens een undercover gehandicapte. Als ik zo een pak aan heb zie je niks aan me. Maar heel veel organen zijn omgelegd waardoor ik veel littekens heb. Je merkt dat als je ziek bent en er ook ziek uitziet mensen afstand van je nemen omdat ze in de spiegel kijken van hun eigen angst", aldus Jurgen.
In augustus 2013 moet Jurgen een levensbedreigende operatie ondergaan. Op de operatietafel krijgt hij een hartstilstand. Als Jurgen dit achteraf hoort, vindt hij het tijd om zijn verhaal te gaan vertellen.
Voorstelling ChemopuurOp 7 februari geeft hij een voorstelling in het Klasse Theater, een oude kapel in het St. Elisabethziekenhuis, in Tilburg. De voorstelling krijgt de naam Chemopuur. Het is de bedoeling om dit eenmalig te doen, maar de zaal zit ramvol.
Niet alleen met familie en bekenden, ook onbekenden zijn er op af gekomen. De opbrengst van de voostelling gaat naar Kinder Oncologisch Centrum in Rotterdam. Dit noemt Jurgen zijn thuis omdat hij er als kind zo ontzettend vaak en lang is geweest.
Kern van de voorstellingNa afloop krijgt hij zoveel reacties dat hij besluit om nog meer voorstellingen te spelen. Zo staat hij zaterdag 19 april in zijn Rijen, de plek waar Jurgen is opgegroeid.
De kern van Jurgens verhaal op d eplanken is dat hij door zijn ziekte vaak zielig wordt gevonden en als ondernemer door banken en bedrijven niet altijd serieus wordt genomen. Hij wil dit voor de nieuwe generatie jonge kankerpatienten veranderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.