Video

Brand verwoest deel Mastbos Breda, jeugdgevangenen Den Hey-Acker overgebracht naar de Koepel

17 april 2014 om 23:45 • Aangepast 22 november 2020 om 00:57
nl
Bij een zeer grote brand in het Mastbos in Breda is donderdagavond ongeveer tien hectare bos verwoest. Jeugdinrichting Den Hey Acker en de daklozenopvang De Vliet aan de Galderseweg werden uit voorzorg ontruimd.
Profielfoto van
Geschreven door

De gevangenen werden overgeplaatst naar de Koepel. Met gepantserde bussen gingen zij onder politiebegeleiding naar de Koepel. Ook de daklozen zijn naar andere opvangcentra in Breda gebracht. De ontruiming van de jeugdinrichting was rond halftwee afgerond.
Groot materieelDe brandweer rukte donderdag eerder op de avond met groot materieel uit om de brand in Mastbos te blussen. Er waren zo'n twintig wagens aanwezig en een blushelikopter die vanuit de lucht assisteerde. Ook brandweerwagens uit Rijen en Roosendaal waren aanwezig. Het blussen werd bemoeilijkt door het lastige bosachtige terrein. Daarnaast wakkerde de wind aan. Rond tien uur gaf de brandweer het sein brand meester.
Door de rookontwikkeling werden inwoners van Breda-Zuid en Ulvenhout gevraagd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te doen. De Galderseweg was vanaf restaurant Bouvigne afgesloten voor alle verkeer. Bewoners mochten nog wel blijven. Ook de Ginnekenmarkt en de Bouvignedreef waren tijdelijk afgesloten. Burgemeester Peter van der Velden was aanwezig bij de brand in het Mastbos.

Wachten op privacy instellingen...

'Vlammen uit de bosjes'VVD-raadslid Boaz Adank merkte de brand op en plaatste de eerste foto's op Twitter. Tegen BredaVandaag vertelde hij dat hij in het bos een rondje aan het fietsen was met zijn vriendin en hond, toen ze opeens rook zagen. "En toen sloegen de vlammen opeens uit de bosjes", aldus Adank.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.