Video

Oranje Zwart uit Eindhoven naar kwartfinale Euro Hockey League

17 april 2014 om 23:06 • Aangepast 24 april 2020 om 11:51
nl
Oranje Zwart heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Euro Hockey League (EHL)in Eindhoven. De Eindhovenaren versloegen Surbiton uit Engeland met 3-1.
Geschreven door

Met Surbiton verdween de laatste Engelse club uit het toernooi. De Eindhovenaren hadden een vliegende start. Binnen een minuut zette Gabriel Dabanch de gastheren op een 1-0 voorsprong. Kort voor het eind van het eerste kwart kwamen de Engelsen via Rob Moore op gelijke hoogte.
Via een treffer van Rob Reckers kwam Oranje Zwart weer op voorsprong. Mink van der Weerden sleepte uit een strafcorner de 3-1-eindstand op het bord.
Zoek gespeeldStrafcornerspecialist Van der Weerden was blij. "We beginnen prima en spelen die gasten min of meer zoek. Af en toe liepen we te veel, maar al met al: tevreden."
Doelpuntenmaker Rob Reckers wil nog niet te veel dromen van het winnen van de beker. "Er zijn nog steeds acht ploegen in de race, er is een goed niveau. Eerst vrijdag winnen, en dan maandag misschien die cup omhoog, dat zou mooi zijn."
SpanjaardenVrijdag staan de gastheren staan de gastheren tegenover Real Club de Polo uit Spanje. Rotterdam neemt het op tegen KHC Dragons uit België.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.