Video

Vrouw (55) uit Breda na tips gearresteerd voor brandstichting in Mastbos in Breda

18 april 2014 om 10:11 • Aangepast 22 november 2020 om 00:57
nl
De politie heeft een 55-jarige vrouw uit Breda gearresteerd voor brandstichting in het Mastbos in Breda. Het onderzoek is in volle gang. Het bosgebied blijft nog zeker tot het einde van de dag afgesloten voor onderzoek van de recherche en bluswerkzaamheden. De 57 gevangenen van Den Hey-Acker die donderdagavond werden geëvacueerd vanwege de zeer grote bosbrand zijn inmiddels weer bijna allemaal terug.
Profielfoto van
Geschreven door

De verdachte werd donderdagnacht rond drie uur aangehouden. Tips leidden naar de vrouw. "De politie heeft reden om te vermoeden dat zij betrokken was bij brandstichting", aldus een woordvoerder. De vrouw zit vast en wordt verhoord.
Jeugdgevangenen naar KoepelDe brand brak donderdag rond halfzes uit. Uit voorzorg werden de jeugdgevangenen overgeplaatst naar de leegstaande koepelgevangenis in Breda. Met gepantserde bussen gingen zij onder politiebegeleiding naar de Koepel. De ontruiming van de jeugdinrichting was rond halftwee afgerond.
Ook de verslaafde daklozen van opvangcentrum De Vliet moesten tijdelijk weg. Zij zijn naar 't IJ en 't Koetshuis in Breda gebracht. Zij waren vrijdag rond het middaguur weer terug. De Galderseweg is weer open voor het verkeer.
Brandweer uit Twente expertEen team van zo'n veertig brandweerlieden uit Twente was vrijdag nog enige tijd bezig met nablussen. Zij zijn gespecialiseerd in het blussen van grondvuur. Het peloton dat natuurbranden bestrijdt, werd in Nederland voor het eerst ingezet in Breda. Rond halfvijf werd het sein brand meester gegeven.

Wachten op privacy instellingen...


"De brand is onder controle, maar het officiële sein brand meester is nog niet gegeven. De kans bestaat dat het vuur door de wind nog oplaait", aldus een woordvoerder van de brandweer.
'Groen zal weer opkomen'Voor zover bekend is door de brand is zes tot acht hectare bos verwoest. Specialisten van Staatsbosbeheer melden dat er in totaal twintig bomen zijn beschadigd door het vuur. Verder is vooral humus en pijpenstro afgebrand. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer is het zelfherstellend vermogen van de natuur groot, waardoor het groen weer op zal komen.
Volgens boswachter Raats woedde een jaar of vier geleden een stukje verderop in het gebied ook een natuurbrand. "Je ziet dat daar de natuur al redelijk snel hersteld is", vertelt hij. In het gebied dat donderdag werd getroffen, kan de natuur haar gang gaan. Het is nog altijd verboden voor bezoekers.

Wachten op privacy instellingen...

Burgemeester Peter van der Velden van Breda bedankte alle hulpverleners voor hun inzet. "Daardoor is grotere schade aan de natuur voorkomen en de veiligheid van omwonenden gewaarborgd", aldus Van der Velden op de gemeentewebsite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.