MSD steekt vijf miljoen in werkgelegenheid Oss

18 april 2014 om 10:55
nl
Geneesmiddelenfabrikant MSD in Oss gaat een bedrag van ruim vijf miljoen euro investeren om de werkgelegenheid in de regio Oss te stimuleren. Deze maatregel is bedacht door de ondernemingsraad van het bedrijf om het banenverlies van de onlangs aangekondigde sluiting van de onderzoeksafdeling in Oss enigszins te compenseren. Dit maakte MSD vrijdag bekend.
Geschreven door

De fabrikant schat in dat er met de investering zo'n tien tot vijftien procent van de 440 banen die komen te vervallen, aan de regio kan worden teruggegeven.
Nut"Het verleden heeft bewezen dat dit soort investeringen nut hebben", benadrukt een woordvoerder van MSD. "De afgelopen jaren heeft MSD al miljoenen euro's geïnvesteerd in het Life Sciences Park in Oss. Daar zitten nu meer dan dertig zelfstandige bedrijfjes, waar ook veel oud-medewerkers van ons werken.''
De investering komt bovenop het sociaal plan voor de ontslagen werknemers, waarin ook begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan is opgenomen.
Meerdere keren banen verdwenenDe afgelopen jaren zijn er bij MSD in Oss al meerdere keren banen verdwenen.
In oktober vorig jaar nog werden er 140 arbeidsplaatsen geschrapt op de productieafdeling. Na de reorganisatie werken er na schatting nog ruim 1500 mensen bij het farmaceutische bedrijf in Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.