Video

Festivalseizoen van start: negen pareltjes in Brabant

23 april 2014 om 16:34 • Aangepast 24 april 2020 om 11:52
nl
Bij muziekliefhebbers en feestbeesten kriebelt het waarschijnlijk al weken: het festivalseizoen staat voor de deur. Paaspop trapt dit weekend af met 175 acts op het festivalterrein in Schijndel. En daarna kun je de hele zomer zonder problemen doordenderen, want Brabant kent talloze feestjes in de buitenlucht. We zetten samen met Festival Blog negen pareltjes op een rijtje.
Geschreven door


1. Best Kept Secret FestivalBest Kept Secret verpletterde vorig jaar met een zeer succesvolle eerste editie. Het festival is er in geslaagd om hiphop, indie, folk, trap, rock en electronica te combineren tot één boeiend geheel. Daarmee werd de nieuwkomer prompt uitgeroepen tot het Beste Festival van Nederland. De vijf podia liggen idyllisch in de bossen van Hilvarenbeek. Strand, een frisse duik en slapen in een bungalowpark, het is allemaal binnen handbereik. Wat voor moois staat ons van 20 tot en met 22 juni te wachten? Publiekstrekkers zijn Pixies, Belle& Sebastian, Elbow, James Blake, Lykke Li en Caribou.
2. PaaspopDe officiële aftrap van het festivalseizoen is zoveel meer dan luisteren naar bandjes. Paaspop in Schijndel biedt drie dagen plezier voor iedereen. Wat te denken van een potje onvervalse bejaardenbingo, lekker plakken bij het vieze schuurfeest, een heus frikandellenfestival bijwonen, karaoke zingen op z'n hardrocks en bowlen bij Club Lebowski? Verder zijn er pop-, rock-, dance- en theateracts,verspreid over acht podia. Grote publiekstrekkers dit jaar zijn The Prodigy, Kaiser Chiefs, Triggerfinger en Chrystal Fighters.
3. 7th Sunday FestivalVeel diversiteit, een prachtige aankleding en bijna altijd mooi weer. Goed voor een instant vakantiesfeertje, dus. Het 7th Sunday Festival, op 8 juni op terrein De Roost in Erp, verdient zeker een plek in de top 9. Alle dancegenres komen aan bod, maar er is ook ruimte voor bandjes. Vorig jaar werd het evenement verkozen tot Beste Dancefestival van Nederland.
4. Wish OutdoorDrie dagen puur dance-genot in Beek en Donk. Wish Outdoor, dit jaar alweer de achtste editie op 4, 5  en 6 juli,  kent bovendien een zeer spectaculaire decoratie en dito lichtshow. Het festival trekt jaarlijks zo'n 45.000 bezoekers en is al vier keer genomineerd voor The European Festival Awards.
5. Extrema Outdoor (XO)Anders dan de rest. Het festival XO biedt wereldsterren en underground-helden een podium. Voor deze negentiende editie op 12 juli staan onder andere Fedde Le grand, Laidback Luke, Bakermat en Afrojack geboekt. De onverwachte variatie van underground en pop geven het festival aan het meer van Aqua Best een innovatief tintje. Het water zorgt voor heerlijke verkoeling op de warme festivaldagen.
6. Decibel OutdoorThe place to be als je van hardere stijlen houdt. De line-up bevat de grootste namen van de hardere stijlen, met name hardstyle is goed vertegenwoordigd. Vorig jaar gingen ongeveer 50.000 bezoekers los op muziek van onder meer Headhunterz, Coone en Tha Playah. De prachtige locatie aan de Beekse Bergen, heel toepasselijk tussen de brullende leeuwen, maakt het festival compleet.
7. Reggae SundanceBij de meeste festivals kun je lekker losgaan, bij Reggae Sundance draait het juist meer om een laid back-sfeertje en languit genieten in het gras. Het festival duurt dit jaar drie dagen en wordt begin augustus gehouden op een nieuwe locatie: Landgoed Velder in Liempde. Er staan 35 tot 40 acts gepland met één gemeenschappelijke deler: unieke sundance vibes.
8. LakedanceEen strandfeest waarbij je je met een beetje fantasie aan de Spaanse kust waant.  De Sunrice Beach Club bij Aquabest in Best vormt twee keer per jaar, op 7 juni en 9 augustus, het decor voor Lakedance. Met vijf verschillende podia en meer dan veertig internationale acts. De Belgische dj Basto is een van de eerste geboekte namen.
9. FestylandFestyland, in oktober in Volkel, vormt traditiegetrouw de afsluiter van het festivalseizoen. De kans op kou en een flinke regenbui is behoorlijk, maakt dat maakt de sfeer er niet minder om. Voor die-hards is er zelfs een camping, grenzend aan het festivalterrein. Festyland biedt een bomvol programma met muziek, entertainment en vertier. Met het optreden van de Band Zonder Banaan (BZB) - ambassadeurs van Festyland - als absoluut hoogtepunt.
Alle ins en outs over festivals in Brabant en daarbuiten vind je op Festival Blog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.