Broedende zwaan in Helmond van nest getrokken en in bus gegooid, twee aanhoudingen

18 april 2014 om 15:29 • Aangepast 24 april 2020 om 11:53
nl
Een 28-jarige man uit Lieshout is donderdagmiddag op de Dorpsstraat aangehouden omdat hij een broedende zwaan in Helmond had meegenomen. Vrijdagochtend werd na onderzoek van de Dierenpolitie nog een arrestatie verricht. Een 28-jarige man uit Lierop werd als tweede verdachte aangehouden.
Geschreven door

Een groepje jongeren zag woensdagavond dat de zwaan bij de Warande van haar nest werd getrokken en in een bus werd gegooid. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die wist via het kenteken het busje met de man uit Lieshout te vinden en aan te houden.
Knobbelzwaan in krat gestoptIn het busje werden veren gevonden. Even later werd in de garage van het huis van de verdachte de knobbelzwaan gevonden. Het vrouwtje was in een kleine krat gestopt en leefde nog.
Op het politiebureau verklaarde de verdachte uit Lieshout dat hij het dier wilde verkopen. Hij is al eerder veroordeeld voor verwaarlozing van dieren. Hij werd in de cel gezet.
Vrouwtjeszwaan weer herenigd met mannetjeVrijdagochtend werd in Lierop de tweede verdachte aangehouden. De 28-jarige man zou woensdagavond ook betrokken zijn geweest bij het meenemen van de zwaan. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Zijn rol bij het meenemen van de zwaan wordt verder onderzocht.
De zwaan is inmiddels weer herenigd met haar mannetje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.