Video

Tim Gilissen over gedwongen vertrek bij NAC Breda: 'Respectloos gedaan'

18 april 2014 om 16:39
nl
Tim Gilissen voelt zich respectloos behandeld door zijn club NAC. De middenvelder kreeg woensdag van technisch directeur Graeme Rutjes te horen dat zijn contract aan het einde van het seizoen niet wordt verlengd. Dat NAC niet met hem door wil, kan Gilissen wel begrijpen, maar hij is boos op de manier waarop NAC zijn vertrek naar buiten bracht.
Geschreven door

Technisch directeur Rutjes trad in details over de blessuregevoeligheid van de speler. "Hij gaat daarmee zijn boekje te buiten", aldus Gilissen.
Twee dagen na het slechtnieuwsgesprek met technisch directeur Graeme Rutjes laaien de emoties nog steeds flink op. Tim Gilissen moet weg bij NAC, zo kreeg hij woensdag in een gesprek van vijf minuten te horen.
'Boekje te buiten'"Ik ben heel realistisch", zegt Tim Gilissen daarover. "Deze beslissing wordt genomen, dat hoort bij het voetbal en mijn vak. Dat zag ik ook wel aankomen. Dit proces zag ik ook wel aankomen en daar had ik een slecht gevoel over. Dan nog hadden we daar in een gesprek uit kunnen komen en af kunnen spreken hoe we hier mee om zouden gaan. En nu is het zowel naar mij als naar buiten toe respectloos gedaan."
Wat Gilissen vooral stoort, is dat technisch directeur Graeme Rutjes details over zijn blessuregevoeligheid naar buiten heeft gebracht."Dat mijn blessuregevoeligheid een thema is, is geen geheim. Maar om daar zo mee om te gaan en zelfs in details naar buiten te treden dat vind ik...daarmee gaat hij zijn boekje te buiten. Nu blijft dit hangen en moet ik het meenemen in de toekomst." 
'Vol emotie'NAC-trainer Nebosja Gudelj was ook bij het gesprek. "Als je slecht nieuws krijgt, ben je niet tevreden", zegt Gudelj over de reactie van Gilissen. "Dat is begrijpelijk. Tim heeft zeven jaar bij NAC gespeeld, maar wij willen doorselecteren. Wij willen een stap vooruit maken. Dan kom je op die beslissing."
En over de zware teleurstelling van Gilissen: "Het is gewoon een lastig gesprek. Dat kan vijf minuten duren, maar ook een half uur. We wilden drie dagen wachten en dan weer gaan zitten, het op een andere manier uitleggen. Het is ook niet verstandig om de spelers alles te zeggen, want ze zitten vol emotie." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.