Sport vrijdag: hockeysters Den Bosch naar halve finale Club Champions Cup

18 april 2014 om 21:04
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor het vrouwen- en mannenteam van HC Den Bosch en de Amstel Gold Race.
Geschreven door

PSV/FC Eindhoven verliestPSV/FC Eindhoven verloor vrijdagavond met 2-3 van PEC Zwolle. Het vrouwenteam stond in de rust nog met 2-0 voor door doelpunten van Becx en Kuijpers.
Vrouwen HC Den Bosch naar halve finaleDe hockeysters van Den Bosch hebben vrijdag de halve finales bereikt van de Club Champions Cup. De kersverse landskampioen won op eigen veld met 7-0 van Railway Union HC uit Dublin. De treffers kwamen op naam van Vera Vorstenbosch (2), Lidewij Welten, Maartje Krekelaar, Marloes Keetels, Frederique Matla en Emilie Mol. De Bossche favoriete voor de eindzege speelt zondag tegen het Spaanse Real Sociedad. De andere halve finale gaat maandag tussen Amsterdam en het Duitse Uhlenhorster HC.
Belgisch international naar Den BoschHockeyclub Den Bosch heeft Sébastien Dockier aangetrokken. De 24-jarige international van België is een aanvaller. Dockier heeft voor twee seizoenen getekend bij de mannenploeg van coach Sjoerd Marijne. Hij komt over van de Belgische club Beerschot. Hij is vaste waarde in het nationale team van de Nederlandse bondscoach Marc Lammers. "Het is een mooie, familiale club met veel potentie'', aldus Dockier vrijdag over de Bossche club.
De Kort en Van Poppel rijden Amstel Gold RaceAan de Amstel Gold Race van zondag nemen vooralsnog vier Brabantse wielrenners deel. Koen de Kort uit Liempde hoopt zijn collega Tom Dumoulin van Giant-Shimano aan een goede klassering te helpen, Boy van Poppel uit Moergestel rijdt voor Trek de Amstel Gold Race. Ook de in Den Bosch woonachtige Wout Poels en Pim Ligthart uit Bergeijk komen aan het vertrek in Zuid-Limburg. In totaal vertrekken er zondag 22 Nederlanders in de enige klassieker die eigen land wordt verreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.