Femke, Marlijne en The Ruggeds schitteren in finale Everybody Dance Now, maar The Daddies winnen

19 april 2014 om 00:29 • Aangepast 24 april 2020 om 11:54
nl
Femke de Bont uit Oosterhout, Marlijne Dekkers uit Nieuwkuijk (samen met Mitch van Dijk uit Echt) en The Ruggeds uit Eindhoven schitterden vrijdagavond tijdens de finale van de danscompetitie Everybody Dance Now op RTL4. De hoofdprijs van 25.000 euro ging echter naar de dansende vaders op leeftijd: The Daddies.
Geschreven door

Niek Traa en Roy Overdijk moesten als eerste aan de bak. Ze sleepten als The Ruggeds een greencard voor de finale in de wacht. Met hun act rond het thema 'Maanlanding' wilden ze laten zien dat ze die terecht hebben gekregen. De jury reageerde in ieder geval enthousiast: "Wat een megatalenten en wat een moves", zei Lieke van Lexmond.
De 14-jarige Femke zette een persoonlijke dansact neer. De majorettedanseres werd gepest door haar beste vriendinnen. Ze verwerkte die ervaringen en wil nu graag een voorbeeld zijn voor lotgenoten. Jan Kooijman was onder de indruk van de act met de brandende baton: "Je maakte twee kleine slippertjes, maar who cares! Je was zo mooi en zo uniek!"
De 12-jarige Marlijne danst samen met de 14-jarige Limburger Mitch. Het thema is The Great Gatsby, een boek uit de jaren twintig van de vorige eeuw waarin de 'roaring twenties' en tragische liefdes centraal staan. Dan Karaty: "Jullie hebben laten zien hoe veelzijdig jullie zijn. Een geweldig optreden!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.