Play-offs lonken voor FC Den Bosch na punt tegen Eindhoven

19 april 2014 om 01:08 • Aangepast 24 april 2020 om 11:54
FC Den Bosch is weer een stap dichter bij plaatsing voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Ruud Kaiser speelde vrijdag 0-0 gelijk tegen FC Eindhoven. Eindhoven combineerde makkelijker, maar Den Bosch creëerde de meeste kansen. De aanvallers van Den Bosch stuitten echter voortdurend op Eindhoven-doelman Tom Muyters.

De eerste kans in de wedstrijd was voor FC Eindhoven-spits Donny de Groot. Hij tikte de bal na vijf minuten recht voor het doel van Bruno Appels nét naast de paal. Daarna nam FC Den Bosch het initiatief over. Alexander Mols en Erik Quekel namen het doel van Muyters stevig onder vuur na voorzetten van rechts, maar de Belg redde bekwaam. En een minuut na de kans voor Quekel voorkwam Chiro N'Toko met een sliding een intikker van een van de Bosschenaren.
FC Eindhoven wist er wel een paar keer gevaarlijk uit te komen, maar de aanvallen van de ploeg van coach Jean-Paul de Jong strandden aan de rand van het Bossche strafschopgebied.
In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. FC Den Bosch dreigde het meest, maar scheidsrechter Jeroen Manschot weigerde een penalty te geven nadat Tim Hofstede onderuit ging in het Eindhovense strafschopgebied en een reuzenkans voor een vrijwel open doel was niet besteed aan Mols.
'Play-offs verdien je niet met mooi spel'FC Den Bosch blijft door het 0-0 gelijkspel vijfde in de Jupiler League. Dat is een goede uitgangspositie voor de play-offs. FC Eindhoven zakt een plaatsje, ten faveure van De Graafschap, en staat nu zevende.
"Wij verdienen het om play-offs te spelen", vindt FC Eindhoven-middenvelder Jasper Waalkens. "We hebben van de 38 wedstrijden die nu gespeeld zijn er zeker dertig in de top vijf gestaan. Maar de play-offs verdien je niet met mooi spel, maar met punten. We hebben na de winterstop veel te veel punten laten liggen en we weten dat er nu druk op staat."
KampioenschapVoor FC Den Bosch lijkt een plekje in de play-offs nu zeker, met nog twee duels te gaan. Eigenlijk is dat wonderlijk, als je in ogenschouw neemt hoe slecht de club aan deze competitie begon. "Volgens mij hadden we na twaalf wedstrijden veertien puntjes", herinnert aanvaller Ralf Seuntjens zich.
"Wij hebben echt een inhaalslag gemaakt. Moet je nagaan als we het hele seizoen zo hadden gespeeld... Dan hadden we om het kampioenschap meegestreden."