'Bond van Wetsovertreders bestaat uit één man'

19 april 2014 om 09:17
nl
De Bond van Wetsovertreders is vooral de activiteit van één man, Pieter Vleeming. De club zelf claimt op haar website 3500 leden te hebben. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt daar niks van waar te zijn.
Geschreven door

De bond zegt op te komen voor de belangen van gedetineerden en ex-gedetineerden. Ex-gevangene Benno Larue zou vorig jaar lid zijn geworden van de bond na een ledenvergadering.
Volgens de krant wil Larue juist helemaal niks met de bond te maken hebben. De bond voor wetsovertreders zou vorig jaar ook een enquête hebben gehouden onder buurtbewoners van de veroordeelde pedoseksueel. Niemand zegt die vragenlijst ooit gezien te hebben.
Al langer argwaanIn kringen van justite, ex-gedetineerden en advocaten wordt al langer gedacht dat Vleeming in zijn eentje handelt en dat zijn bond, op een enkeling na, geen leden heeft.
Onlangs kwam Vleeming nog in het nieuws in verband met de overval op juwelier Goldies in Deurne. Zijn bond wil een procedure starten als justitie niet overgaat tot vervolging van de juweliersvrouw.
De BWO is overigens eind 2013 failliet verklaard door de rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.