Goud voor Yuri van Gelder bij World Challenge Cup: 'Ik ben nooit weggeweest'

20 april 2014 om 14:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:56
nl
Yuri van Gelder van Flik-Flak in Den Bosch heeft zaterdag goud gewonnen tijdens de World Challenge Cup in het Sloveense Ljubljana. Hij was de sterkste op zijn favoriete onderdeel ringen.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Gelder maakte een 'hupje' bij de landing en kwam daardoor uit op een score van 15,325 punten. Toch bleef hij hiermee de Brit Courtney Tulloch (15,250) en Fransman Danny Pinheiro (15,125) voor.

Wachten op privacy instellingen...

Casimir SchmidtOok Casimir Schmidt won in Ljubljana een gouden medaille, op het onderdeel vloer. Zondag komt Schmidt opnieuw in actie, dan in de sprongfinale. Verder staat Bart Deurloo in de finale van het onderdeel rek en komt Epke Zonderland uit in de brug- en rekfinale.
'Ik ben nooit weggeweest'Het is alweer even geleden sinds Van Gelder bovenaan de piramide stond. "In 2011, 2012 en 2013 heb ik vooral brons gewonnen. Dan is dit echt gaaf. Ik heb hier hard voor gewerkt. De afgelopen jaren werpt dat weer zijn vruchten af", zegt de sporter.
Van Gelder durft daarom hardop te dromen over wat hijzelf de 'ultieme prijs' noemt: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. "Daar doe je het voor. Laat maar komen", aldus Van Gelder. "Ik ben sterker dan ooit en ik werk hard. Ik vind dat ik nooit ben weggeweest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.