Video

Pastoor David van Dijk uit Geffen bestolen tijdens mis: 'Ze vroeg of priesters getrouwd zijn'

20 april 2014 om 00:17 • Aangepast 22 november 2020 om 00:56
nl
Inbrekers hebben zaterdagavond toegeslagen in de woning van pastoor David van Dijk in Geffen. Van Dijk ging op dat moment een wake voor.
Profielfoto van
Geschreven door

De dieven namen twintig euro en een bankpas mee. De politie spreekt van 'een laffe misdaad'.
'Zijn priesters getrouwd?'Voor de Paaswake werd de pastoor nog aangesproken door een moeder met een kind. Ze stelde vragen over de doop. Pastoor Van Dijk: "Ze vroeg ook: 'Zijn priesters getrouwd?' Ik weet dat de kennis over het geloof tegenwoordig bij veel mensen niet tiptop is, maar dit vond ik weer het andere uiterste. Maar na zo'n inbraak denk je meteen aan deze mensen, maar ik weet niet zeker of zij het waren."
Tijdens de mis had Van Dijk wel een voorgevoel dat er iets niet klopte. "Mijn gevoel bedondert mij zelden. En dat bleek ook wel weer", zegt de Geffense pastoor met een glimlach.
'Doe je niets aan'Pastoor Van Dijk reageert nuchter op de beroving. "Het is natuurlijk niet leuk, maar hier doe je niets aan. Ik was eigelijk gestopt met roken, maar ik denk dat ik nu toch weer begin", lacht Van Dijk.
Het is onbekend wie de daders zijn, de politie is naarstig op zoek naar tips.

Wachten op privacy instellingen...

David van Dijk werd in 2006 het slachtoffer van een overval, toen was hij kapelaan in Maarheeze. Van Dijk werd toen vastgebonden, geslagen en bedreigd met een pistool.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.