Beloning voor gouden tip mishandeling moslima Eindhoven verhoogd naar 3000 euro

20 april 2014 om 00:44 • Aangepast 24 april om 11:55
De beloning voor de tip die moet leiden tot aanhoudingen van de mannen die een moslima in Eindhoven mishandelden, is verhoogd van 2500 naar 3000 euro.

Dat heeft woordvoerder Abou Dhas van de Stichting World Wide Relief en Bewust Moslim zaterdag gezegd. Beide organisaties trekken zich het lot van Oum Hafsa, de mishandelde vrouw, aan. Afgelopen dagen flyerden beide organisaties onder meer in de omgeving waar de mishandeling had plaatsgevonden.
Verblijfplaats en namenVolgens Dhas zijn er tijdens het flyeren door omstanders meerdere keren dezelfde namen genoemd van mogelijke daders. Ook zou er een verblijfplaats van een van de daders bekend zijn.
Oum Hafsa werd woensdag 9 april bij de PLUS-supermarkt aan de Woenselsestraat mishandeld door twee mannen. Bovendien trokken ze aan haar niqaab, een gezichtssluier die alles behalve de ogen bedekt. De moslima was met haar baby aan het wandelen.
Niet over straatDe mannen riepen haar 'Hup Holland!' toe vanuit een auto en eenmaal uitgestapt schreeuwden ze: "Als je zelf je gezicht niet kan laten zien, doen wij het voor je!" De vrouw werd zo bang na de mishandeling amper nog over straat durft.
De Hilversumse stichting World Wide Relief zamelt geld in voor humanitaire doeleinden, samen met Bewust Moslim ging de stichting al eerder op onderzoek uit in Eindhoven. Ook verscheen een video op internet.

Wachten op privacy instellingen...