Wilde zeehond Happie in Thoolse wateren vlakbij Bergen op Zoom

20 april 2014 om 11:03 • Aangepast 24 april om 11:56
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Happie op het strand (foto: Facebook/Happie de Bergse Diepsluis-zeehond)
1/3 Zeehond in Thoolse wateren
In de Thoolse wateren vlakbij Bergen op Zoom is een wilde zeehond gespot. Happie, zoals hij heet, komt graag naar de kant en heeft zo al een groep fans aan zich weten te binden.
Geschreven door

De zeehond brengt sinds maart zijn tijd door in de Zeeuwse wateren langs de Oesterdam, bij de Bergse diepsluis. Hij zou zich laten aaien, maar de gemeente Tholen waarschuwt mensen nadrukkelijk om op afstand te blijven.
Pas op; hij kan bijten"Dit is geen normaal gedrag voor een zeehond", meldt de gemeente. "Wij willen u waarschuwen voor de eventuele gevolgen als de zeehond zijn normale gedrag vertoont. De kans is groot dat hij bijt."
Visser Wim Schot weet maar al te goed dat Happie zijn naam eer aan doet. Tegenover Omroep Zeeland vertelde hij dat het dier verschillende netten heeft vernield, tot woede van de lokale vissers. Door de gaten verdwijnt een deel van de vangst.
Zelfs bekend op FacebookZeehond Happie blijkt bij anderen echter razend populair. Op een Facebookpagina die naar hem is vernoemd, zijn verschillende foto's te zien waarop het dier het ogenschijnlijk naar zijn zin heeft. Zo toont een kiekje hoe hij ligt te zonnebaden op het strand.
Zeehonden komen normaliter voor in de Waddenzee en langst de Zeeuwse kust. Toch laten ze zich ook wel eens zien verderop in het binnenland. Zo zagen voorbijgangers twee jaar terug nog een zeehond in de Biesbosch, wat een unicum was.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...