Ossendrechtse vondeling terecht, moeder en dochter herenigd

20 april 2014 om 12:24 • Aangepast 24 april 2020 om 11:56
nl
De vondeling van Ossendrecht is terecht. 'Paulina van Ossendrecht' werd in 1985 te vondeling gelegd bij cafe het Puts Meuleke. Nu blijkt dat ze Majorie heet. Ze is lerares. Haar moeder Freda zocht via het Vlaamse televisieprogramma Vind Mijn Familie naar haar dochter. Moeder en dochter zijn inmiddels herenigd.
Geschreven door

Het gaat om een Ghanese vrouw uit Antwerpen die ongewenst zwanger raakte. Haar dochter werd een uur na de geboorte bij haar weggehaald. Ze dacht naar een veilige plek. Dat ze te vondeling werd gelegd, had ze nooit kunnen bevroeden. Morgenavond om 20.30 uur is de hereniging te zien op de Vlaamse commerciële omroep VTM.
'Paulina' zoals het kindje werd genoemd, werd gevonden door de uitbaters van cafe Het Puts Meuleke. Het verhaal achter de vondeling staat vandaag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Daarin vertellen moeder en dochter het verhaal. Moeder Freda: "Ik dacht dat ze mijn kind naar een veilige plek zouden brengen. Niet dat ze het zouden dumpen."
Niet kwetsenMajorie wist dat ze een vondeling was, maar heeft nooit naar haar moeder willen zoeken. "Ik wilde mijn adoptie-ouders niet kwetsen", aldus de vrouw in Het Laatste Nieuws.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.