Roekeloze autodief zonder rijbewijs en vlucht met 200 kilometer per uur van politie Tilburg

20 april 2014 om 13:51
nl
Een wilde achtervolging heeft zaterdagavond voor een hoop commotie gezorgd in Tilburg. De politie wilde een 18-jarige man aanhouden die een auto zou hebben gestolen, maar die ging er in sneltreinvaart vandoor. Daarbij liep de snelheid op tot 200 kilometer per uur.
Geschreven door

Agenten in een onopvallende surveillancewagen zagen de man langsrijden op de Spoorlaan na een tip van een collega. Ze gingen in de achtervolging en probeerden de auto te laten stoppen, maar dat lukte niet. De man drukte met gevaar voor anderen met zijn gestolen witte Mercedes andere auto's aan de kant.
Andere automobilisten vertraagden de vluchtpoging van de man. Intussen zette de politie de afslag naar de A58 dicht om te voorkomen dat de roekeloze bestuurder wegkwam. Die reed met 200 kilometer per uur terug richting het centrum van Tilburg.
Auto in brandOp de Professor Buchemlaan eindigde de dollemansrit. De man rende uit zijn auto, die plots in brand vloog. De agenten blusten meteen de brand, waarna omstanders het bluswerk overnamen.
Uiteindelijk wezen de omstanders de politie de weg naar de autodief. Die had zich rond halfacht in de bosjes verschanst aan de Vogelenzang. Hij is opgepakt en zit vast voor heling en poging tot doodslag. De man heeft geen rijbewijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.