Video

Classic Park automuseum in Boxtel geopend : 'Van Daf 33 tot Ferrari'

20 april 2014 om 15:23 • Aangepast 24 april 2020 om 11:56
nl
Autoliefhebbers kunnen vanaf Pasen hun hart ophalen bij het Classic Park automuseum in Boxtel. Er staan ruim 130 klassiekers tentoongesteld. Maar het aangrenzende parkeerterrein is tevens een ontmoetingsplek voor bezitters en liefhebbers van oldtimers.
Geschreven door

Vier jaar werkte de familie van Dijke uit Geldrop aan het Classic Park. "Het is een ontmoetingsplaats, een museum, een restaurant en een congrescentrum in één", zegt bedenker Anton van Dijke. "Om dat met alle bijbehorende vergunningen rond te krijgen kostte heel wat moeite".
Van Kever tot Rolls RoyceOp Eerste Paasdag komen de eerste bezitters van klassiekers al het parkeerterrein oprijden. Ze complimenteren Anton van Dijke met zijn museum. Opvallend is het brede aanbod van auto's. Er staan een Dafje 33 en een Volkswagen Kever, maar ook exclusieve merken als Rolls Royce en Bugatti zijn vertegenwoordigd.
Anton van Dijke is er zeker van dat het Classic Park concept een succes wordt. "Het museum zit op een zichtlocatie langs de snelweg A2 en tussen de steden Den Bosch en Eindhoven. Bovendien is een deel van de collectie voor de verkoop, waardoor het aanbod steeds zal wisselen."
Classic Park in Boxtel is zeven dagen per week geopend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.