Video

Oud-politiecommandant over vondeling van Ossendrecht: 'Ik kan het dossier eindelijk sluiten'

20 april 2014 om 17:56 • Aangepast 24 april 2020 om 11:57
nl
De vondeling van Ossendrecht is terecht. 'Paulina van Ossendrecht' werd in 1985 te vondeling gelegd bij cafe het Puts Meuleke. Geert Ketellapper maakte het verhaal in 1985 van dichtbij mee. Geert (83) was destijds commandant bij de Rijkspolitie in de Zuidwesthoek. Hij is blij dat ze elkaar gevonden hebben. "Ik kan het dossier na al die jaren eindelijk sluiten."
Geschreven door

Nu blijkt dat 'Paulina van Ossendrecht' Majorie heet. Ze is lerares. Haar moeder Freda zocht via het Vlaamse televisieprogramma Vind Mijn Familie naar haar dochter. Moeder en dochter zijn inmiddels herenigd.
'Met hele team naar ouders gezocht'Voor Geert Ketellapper was het destijds een zeer onbevredigend gevoel. "Wij hebben toen met ons hele team gezocht naar haar ouders." Het kindje lag in een tas en was gewikkeld in een roodbruin dekentje en een wit lakentje. Ze is waarschijnlijk bij de burgerlijke stand ingeschreven onder de naam Pauline Andrea van Ossendrecht. 
Het meisje is vernoemd naar de agent die als eerste ter plaatse was (Paul Jacobs) en de toenmalig burgemeester van Ossendrecht (Andreas van Gils). "Dat ze nu weer bij elkaar zijn is fijn om te weten. Ik ga zeker kijken naar het televisieprogramma maandagavond", zegt een tevreden oud-politiecommandant. 
Vind Mijn FamilieHet gaat om een Ghanese vrouw uit Antwerpen die ongewenst zwanger raakte. Haar dochter werd een uur na de geboorte bij haar weggehaald. Ze dacht naar een veilige plek. Dat ze te vondeling werd gelegd, had ze nooit kunnen bevroeden. Maandagavond om halfnegen is de hereniging te zien op de Vlaamse commerciële omroep VTM.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.