Video

Oranje Zwart in finale Euro Hockey League

20 april 2014 om 17:59 • Aangepast 24 april 2020 om 11:57
nl
Oranje Zwart uit Eindhoven heeft zondag voor eigen publiek de finale bereikt van de Euro Hockey League.
Geschreven door

De landskampioen won in de halve eindstrijd van de Belgische club KHC Dragons: 3-0. De gastheer van de EHL staat maandag in de eindstrijd tegenover Harvestehuder uit Duitsland.
Bij rust leidde OZ met 1-0 door een doelpunt van Jelle Galema. Vlak na de hervatting verdubbelde strafcornerspecialist Mink van der Weerden de marge met een befaamde sleeppush. Daniel Dabanch, de Spanjaard in Eindhovense dienst, besliste het duel met een backhand.
Verwachte zege De 'verwachte' zege van de favoriet kwam bepaald niet zonder slag of stoot tot stand. De Belgische opponent, die eerder Kampong en Rotterdam al had uitgeschakeld, kreeg aanvankelijk de beste kansen. Na de eerste pauze - de EHL kent vier periodes van 17 minuten en 30 seconden - nam OZ het initiatief echter over.
Dat leidde in de 35e minuut tot de openingstreffer van Galema. Hij kon na een knappe actie van Rob Reckers de bal binnen tikken. Na de wissel van speelhelft brak Van der Weerden de weerstand van Dragons door de tweede Eindhovense strafcorner te benutten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.