Ossenaar Bart van Hintum in euforie na afslachting Ajax: ‘Avond om nooit te vergeten’

21 april 2014 om 15:16 • Aangepast 22 november 2020 om 00:54
nl
Na een nachtje 'slapen' kan Ossenaar Bart van Hintum het nog steeds niet geloven. PEC Zwolle eiste zondag in een historische finale de felbegeerde KNVB-beker op. Het elftal legde Ajax in de Kuip op de pijnbank: 5-1. "Dit is een avond om nooit meer te vergeten", vertelt de verdediger blij en trots.
Profielfoto van
Geschreven door

Zwolle pakte zijn eerste KNVB-Beker in de clubhistorie. Van Hintum mag nu voor het eerst in zijn carrière Europees voetbal spelen. "We hebben de overwinning goed gevierd vannacht. Ik geloof dat ik pas rond halfzes in de ochtend mijn bed opzocht."
Ajax kon de hele wedstrijd geen vuist maken tegen de equipe van Ron Jans. Voor het eerst sinds 25 jaar droop de hoogstwaarschijnlijk nieuwe kampioen van Nederland af tegen de ploeg van Van Hintum. "Dat kun je wel een verrassing noemen, ja", beaamt de verdediger. "We hebben veel strijd geleverd en dik verdiend gewonnen."

Wachten op privacy instellingen...

VuurwerkincidentWel kwam PEC Zwolle op achterstand door een doelpunt uit een standaardsituatie. "Daarover hebben we nog een klein beetje ruzie gehad in de kleedkamer. Na het stilleggen van de wedstrijd (red. vuurwerkincident) zat alles mee. We zetten veel druk en creëerden veel kansen. We kwamen in de tweede helft niet meer in gevaar."
De selectie maakt maandag een rondvaart door de Zwolse grachten en wordt daarna gehuldigd. "Net zoals toen we kampioen werden. Het wordt een mooie dag. Ik verwacht wel ongeveer 20.000 fans", aldus de Ossenaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.