Kraakpand Land van Ooit gesloopt tijdens illegale houseparty: 'Te bizar voor woorden'

21 april 2014 om 20:59 • Aangepast 22 november 2020 om 00:54
nl
De politie heeft zondagavond een illegale houseparty op het voormalige terrein van Land van Ooit in Drunen voorkomen. Zo'n vijftig feestvierders waren van plan om op het terrein een nacht lang te feesten. Het pand van de 'jarige kraker' is gesloopt. Veel geluidsboxen stonden opgesteld. Die zijn in beslaggenomen.
Profielfoto van
Geschreven door

Iets voor tien uur werd de politie getipt dat er op het terrein veel rumoer was. Agenten kwamen op de melding af en stuurden alle gasten naar huis. De organisator moest onmiddellijk de muziek afzetten.
Eén feestganger werd aangehouden op verdenking van het stelen van een bromfiets. Het wegsturen van de bezoekers verliep volgens een woordvoerder rustig en zonder problemen.

Boze feestgangersVolgens enkele bezoekers ging het niet om een illegale houseparty, maar om een verjaardagsfeest in een krakerspand. "De politie is vergeten te vertellen dat ze met bulldozers het terrein op kwamen en het gekraakte pand, het boerderijtje, met de grond gelijk gemaakt heeft", vertelt H. van den Berg.
Hij gaat verder: "Het moet een vooropgezet plan zijn geweest. Vorige week werd er een brief ondertekend door officier van justitie met daarin het verhaal dat de kraker drie weken de tijd had om het pand te verlaten. Dit is echt te bizar voor woorden."
Een woordvoerder van de politie meldt desgevraagd niets te weten van de sloop. Zij blijft met klem benadrukken dat de bezoekers rustig het terrein hebben verlaten.
Land van OoitIn november 2007 werd Het Land van Ooit failliet verklaard. Zelfs na een doorstart bleef het aantal bezoekers tegenvallen. Het terrein staat al jarenlang leeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.