Willem II kampioen na winst op Telstar en puntenverlies FC Dordrecht: 'Het stadion ontplofte'

21 april 2014 om 18:29 • Aangepast 24 april 2020 om 11:58
Willem II is maandag kampioen geworden van de Jupiler League. De Tilburgers wonnen met 4-0 van Telstar. FC Dordrecht speelde met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch, waardoor Willem II niet meer te achterhalen is door de nummer twee.

De spanning was voelbaar in Tilburg en dat was ook op het veld terug te zien. Willem II begon fel, maar was ook slordig. Toch kwamen de Tilburgers in de 26e minuut verdiend op voorsprong.
Spits Ruud Boymans schatte een verre bal van Jonas Heymans prima in, liet 'm een keer stuiteren en knalde onhoudbaar hard de 1-0 binnen. Op dat moment was Willem II even virtueel kampioen, maar die vreugde bleek van korte duur toen FC Dordrecht tien minuten later op 0-1 kwam in Den Bosch.
Willem II werkt aan doelsaldoNa rust startte Willem II furieus. Binnen twee minuten stond het 2-0. Jonas Heymans promoveerde een vrije trap van Ali Messaoud prachtig met z'n hak tot een goal. Willem II probeerde daarna aan het doelsaldo te werken, maar grote kansen van Ali Messaoud en invaller Charlton Vicento verdwenen niet in het doel.
In de 65e minuut werd het alsnog 3-0. Ali Messaoud prikte een leep balletje van dichtbij in het doel. Ruud Boymans scoorde uit de draai de 4-0.
FC Dordrecht speelt gelijkFC Den Bosch hield FC Dordrecht op een gelijkspel. FC Dordrecht kwam na 39 minuten op voorsprong tegen FC Den Bosch. Fortes benutte een strafschop. Ralf Seuntjens maakte in de tweede helft gelijk namens de Bosschenaren. Toen dat nieuws Tilburg bereikte, brak een groot feest los in het stadion.
De spelers hebben de kampioensschaal in handen gekregen. Na een feestje op het veld, gingen de spelers de kleedkamer in. "Kampioenen, kampioenen, kampioenen", werd er gescandeerd. Het bier vloog in het rond.
Feesten in het bubbelbadNa de wedstrijd namen de spelers trainer Jurgen Streppel op de schouders om hem vervolgens in het bubbelbad te gooien. Sommige voetballers gingen nog vlug even wat eten om een 'bodempje' te leggen voor de avond. "Dan gaat er natuurlijk veel alcohol in", zegt een van de spelers met een knipoog.
[Tweet:body:https://twitter.com/TwanSpierts/status/458267973497913345]Na het feestje gingen de spelers met bussen de stad in. Rond acht uur zullen de voetballers van Willem II worden gehuldigd op de Heuvel. De spelers vertrekken op een platte kar naar de binnenstad toe. "Het wordt een gekkenhuis in Tilburg. Dat wordt een fijn feestje", aldus een medewerker van Willem II.
'Hier doe je het voor'Volgens keeper David Meul is de overwinning te danken aan het hele team. "Iedereen heeft hier een seizoen lang hard voor gewerkt. Nu zijn we allemaal even gelukkig. Op het veld was het even onduidelijk wat Dordrecht aan het doen was. Maar wij moesten gewoon winnen. Toen het moment daar was, ontplofte het stadion."
Charlton Vicento, die op het einde mocht invallen, was ontzettend blij na de wedstrijd. "Hier doe je het voor. Het was nog even afwachten op de uitslag van Dordrecht, daarna ging het helemaal los. Hier doe je het voor. Het zal een groot feest worden waar we allemaal van gaan genieten. Maar niet te veel natuurlijk, vrijdag hebben we nog een wedstrijd en dinsdag zal er nog gewoon getraind moeten worden."
Huldiging live bij Omroep BrabantDe spelers en trainers van promovendus Willem II zijn maandagavond gehuldigd op de Heuvel in Tilburg. Omroep Brabant zond de huldiging live uit op televisie en internet.
Verslaggevers Twan Spierts en Job van der Zon volgden de kampioenswedstrijd van Willem II. Ludo van Denderen was aanwezig bij FC Den Bosch - FC Dordrecht.