Video

Ondanks eerder verbod paasshow DCA Motorcycles in Helmond: Alles paas en vree

21 april 2014 om 17:07 • Aangepast 24 april 2020 om 11:58
nl
De paasshow van motorzaak DCA Motorcycles in Helmond is tweede paasdag goed verlopen. De politie en de gemeente Helmond waren bang dat er rivaliserende motorbendes naar de paasshow zouden komen. De gemeente had daarom op advies van de politie de vergunning ingetrokken. DCA spande een kort geding aan en won.
Geschreven door

De eigenaar van de motorzaak, Dennis van de Velden, had om die reden een kort geding aangespannen. Donderdag 17 april bepaalde de rechter in Den Bosch dat het evenement wel door mocht gaan.
"We zijn blij dat het door is gegaan", vertelt Van de Velden. "Er zijn hier alleen motorliefhebbers en niemand die van kwade wil is. Mijn eigen kind van negen maanden loopt hier ook rond. Dat zegt genoeg denk ik."
Niet genoeg argumentenVolgens de rechter heeft burgemeester Elly Blanksma van Helmond de ernstige vrees dat motorclubs naar de open dag zouden komen onvoldoende onderbouwd. De burgemeester baseerde zich alleen op een negatief advies van de politie en dat kan niet zonder andere argumenten, vindt de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.