Video

Oranje Zwart verliest finale Euro Hockey League na dramatische shoot-outs

21 april 2014 om 18:18 • Aangepast 24 april 2020 om 11:58
nl
Oranje Zwart is er niet in geslaagd om de finale van de Euro Hockey League te winnen. De club uit Eindhoven verloor van het Duitse Harvestehuder THC.
Geschreven door

De Duitsers wonnen de shoot-outs met 3-1.
GelijkspelNa de reguliere speeltijd was de stand 2-2. De uithaal van Bob de Voogd in de slotseconden had de Eindhovenaren alsnog de belangrijkste Europese clubtrofee kunnen bezorgen, maar keeper Tobias Walter keerde de inzet.
In de shoot-outs faalde Oranje Zwart opzichtig. Zowel Gabriel Dabanch, Robert van der Horst als Sander Baart miste. Michael Körper was wel trefzeker en hij bezorgde de Hamburgse ploeg bij zijn debuut in de EHL meteen de hoofdprijs.
Eindhoven betere ploegOranje Zwart was de beste ploeg in de eerste helft, maar tot doelpunten leidde dat niet. Baart, De Voogd, Jelle Galema en Dabanch misten kansen. Pas in de laatste minuut van het tweede kwart viel de eerste treffer. Mink van der Weerden zette de thuisploeg op 1-0 uit een strafcorner.
Na de rust volgde een doelpuntrijk derde kwart. Nicholas Spooner bracht eerst Harvestehuder langszij, Oranje Zwart nam vervolgens opnieuw voorsprong via Rob Reckers, maar wederom volgde een Duits antwoord.
Körper benutte de vierde van een serie strafcorners. In het vierde kwart joegen de Eindhovenaren tevergeefs op de winnende goal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.